NIEUWSDevialet

'One day everyone will own a Devialet'

Het Franse Devialet pakt de vroegste gelegenheid op de eerste officiële beursdag - 10u in de ochtend op donderdag, wanneer het nog vrij rustig is in het MOC - om haar nieuwste versterker voor te stellen.

Het is zo’n drie jaar na de release van de vermaarde D-Premier (recensie) dat we bij het audiomerk aanschuiven om hun recentste revolutie van dichtbij te zien. "De D-Premier is dood, leve de D-Premier”, zegt Manuel de la Fuente van Devialet. Samen met drie andere mannen uit de originele bezetting van Devialet (naast De la Fuente zijn dat Pierre-Emmanuel Calmel, Emmanuel Nardin en Quentin Sannié) is hij in La Maison, de thuisbasis van het merk in hartje Parijs, aan de slag gegaan om de D-Premier familie uit te breiden. Daaraan voorafgaand is de groep engineers in recente jaren vergroot, en wordt er nog altijd naar versterking gezocht; inmiddels is het aanbod hardware aan de beurt om er leden bij te krijgen.

De introductie in het kort: we kunnen de oude D-Premier gaan zien als de aanvoerder van een compleet team van vergelijkbare versterkers, waarbij we vandaag een eerste indruk krijgen. De naam van de D-Premier wordt gewijzigd in de 240 en hij krijgt twee kleinere broers, de 110 en de 170. Ook is er een package deal mogelijk, de '500' (zie onder). “Het best nieuws: ze zijn ook nog eens direct beschikbaar. As we speak worden ze geassembleerd in een fabriek in Normandië”, zegt Calmel.

Pierre-Emanuel Calmel (l), Manuel de la Fuente (m) en de Duitse importeur van Devialet tijdens de presentatie op High End München.

In de basis is het platform van de D-Premier aangewend om nog betere prestaties tegen lagere kosten mogelijk te maken, om het high end speelgoed effectief toegankelijker te maken. “Engineers zijn nooit tevreden, de afgelopen drie jaar hebben we flink doorontwikkeld. Nieuwe software, een nieuwe powersupply, hogere peak power”, vertelt Calmel. “Zonder concessies te doen aan de geluidskwaliteit. Sterker, de 110 klinkt beter dan de oude D-Premier."

De Devialet 110 heeft iets simpelere inputs en minder vermogen en moet 4990 euro gaan kosten. Voor de 170 moet 6990 euro afgetikt worden. Devialet 500 is een combipakket van twee keer de Devialet 240 voor een dual-mono aansluiting, waardoor beide 240’s monoblokken worden. Dat zagen we eerder bijvoorbeeld al in demo bij Rhapsody. De 500 package-deal komt op 22.900 euro, terwijl de 240, dus de ‘oude’ maar verbeterde D-Premier, is geprijsd op 12.900 euro.

We komen hier nog uitgebreid op terug, maar wilden het nieuws alvast met je delen. Of, zoals het Franse merk stelt: Er komt een dag dat iedereen een Devialet kan bezitten.


EDITORS' CHOICE