NIEUWSHarbeth

Beter Beeld & Geluid neemt winkel art’s Excellence over

Opvallend overnamenieuws: Beter Beeld & Geluid uit Hilversum heeft de winkel van art’s Excellence in Zevenbergen overgenomen. Kees Jan Lankhaar en Arthur Venis zetten de activiteiten van art’s Excellence exclusief online voort, terwijl Jan Verlegh is toegetreden tot Beter Beeld & Geluid. Ook het importeurschap van Harbeth en Wilson Benesch speakers valt per direct onder Beter Beeld & Geluid.

Het interieur van Beter Beeld & Geluid Zevenbergen.

“Na de aankondiging van het vertrek van Arthur en Kees Jan, zou Jan achterblijven in de winkel in Zevenbergen”, licht Bjorn Mateijsen de overname desgevraagd toe aan HiFi.nl. “Aangezien de samenwerking tussen Beter Beeld & Geluid en art’s Excellence achter de schermen al jaren bestond, heeft Jan ons gevraagd of wij het leuk zouden vinden hem te helpen in de nieuwe situatie. Uiteindelijk hebben we gezamenlijk besloten dat dit het beste zou gaan wanneer we alle drie gelijke partners zouden worden in de nieuwe zaak.”

De winkel in Zevenbergen gaat verder onder de naam Beter Beeld & Geluid, art’s Excellence verzet de bakens volledig richting het wereldwijde web. “Door de splitsing van de ‘bricks’ en de ‘clicks’ zijn wij beter in staat de markt te bedienen”, meldt Lankhaar. “De aanwezige expertise zetten we op deze manier slimmer in door een focus op alles dat draait om muziek en streaming-audio oplossingen.”

Lankhaar en Venis zetten de activiteiten van art's Excellence exclusief online voort.

Voor de klanten van de winkel in Zevenbergen zal volgens Mateijsen niet heel veel veranderen. “Ze zullen met Garmt en mij twee nieuwe gezichten te zien krijgen, zoals de klanten van Beter Beeld & Geluid in Hilversum Jan met enige regelmaat zullen treffen in de winkel. Daarnaast bieden we in de nieuwe situatie een zeer compleet pakket en door de gespecialiseerde aanpak, een beperkt merkenpakket met een gestructureerd gamma. Hetzelfde service-, kennis- en prestatie niveau zal zowel voor bestaande als nieuwe klanten blijven bestaan.”

Het interieur van Beter Beeld & Geluid Hilversum.

Verlegh heeft bijna vijftien jaar ervaring in het vak. Hij is vooral gespecialiseerd op het gebied van analoge muziekweergave en dan in het bijzonder de Linn Sondek LP12. Met de toevoeging aan het assortiment en de kennis binnen de vestiging in Zevenbergen, kan Beter Beeld & Geluid zich verder specialiseren op (LP12) draaitafelgebied. “Met de reeds aanwezige kennis op het gebied van streaming kan er van een in Nederland bijzondere combinatie worden gesproken”, denkt Mateijsen.

Jan Verlegh is één van de voornaamste specialisten op het gebied van de Linn Sondek LP12.

De komende dagen zijn beide vestigingen van Beter Beeld & Geluid overigens gesloten, maar dat heeft volgens Mateijsen verder niets met de overname te maken. “We zijn in München voor een bezoek aan High End”, laat hij desgevraagd weten. “In de komende weken zullen we beide bedrijven integreren, waarna binnenkort een hernieuwde introductie komt van Beter Beeld & Geluid.”

Kijk ook eens op onze Beter Beeld & Geluid Special Page.

EDITORS' CHOICE