NIEUWSLinn

Video van Linn: Akubarik vloerstaander

Linn viert dit jaar het veertigjarig bestaan en dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Om de feestelijkheden op gepaste wijze af te trappen, introduceren de Schotten een heel nieuwe actieve 5-weg vloerstaander, de Linn Akubarik.

 “De luidsprekers waar je op hebt gewacht”, schrijft Linn op de eigen website. “Ervaar een geheel nieuw presteerniveau met de Akubarik - onze nieuwste speaker die een simpel design met intens geluid biedt.”

De Akubarik zijn vrij typische Linn speakers. Niet alleen zien we weer de opvallende tweeter aan de voorkant en is het kabinet weer afgebogen naar achteren, de speaker is ontworpen om het al bekende Isobarik bassysteem heen. Daarnaast is ook een deel van de technologie uit de toplijn Klimax geïntegreerd in de Akubarik.

Het actieve systeem is voorzien van zes kanalen (versterkers), twee 20 cm basdrivers met cones van glasfiber, een 15 cm midlaag, een 7,5 cm midrange en twee tweeters van 25 mm en 12,5 mm. Aansturen van filtering en versterking gebeurt intern, daarvoor heeft Linn de al bekende Chakra technologie en Dynamik energievoorziening ingebouwd.

Lees meer over de nieuwe Linn speaker op de site van de Schotten of bekijk de introductievideo hieronder. De speakers zijn leverbaar in Cherry, Black Ash, Rosenut, Oak, Walnut en Wit en bijbehorende high glos-varianten. De adviesprijs is 18.755 euro per paar.

MERK

EDITORS' CHOICE