ARTIKEL

Philips press-event 2010

Ieder jaar nodigt Philips de wereldpers uit voor een presentatie van de nieuwe producten en innovaties van het merk. Dit jaar mochten de leden van de pers hun koffers in het luxe en nagelnieuwe Hesperia Tower hotel in Barcelona uitpakken. Ook HiFi.nl was tijdens dit evenement aanwezig.

De Nederlandse elektronicagigant presenteerde in Barcelona haar volledige programma. Nu is HiFi.nl niet de plek om het te hebben over koffiemachines (Philips heeft onlangs het Italiaanse Saeco overgenomen en dat merk introduceerde een echt geweldige high-end koffiemachine met presets die reageren op je vingerafdruk), vibrators (euh, Sensual Massager), strijkijzers (een heus mannenstrijkijzer) of tandenborstels met muziekje voor de kinderen (leuk en praktisch), dus zullen we ons hier beperken tot de audio en video-innovaties van het merk.

Vision

Net als bij alle andere elektronicamerken staat 2010 voor Philips in het teken van 3D. De nieuwe 8000 en 9000 serie LED televisies van het merk zijn Full HD 3D-ready. Met een los aan te schaffen 3D-package bestaande uit een transmitter en twee shutterglass brillen kan op deze televisies van echt Full HD 3D genoten worden. De keuze voor 3D-ready schermen is volgens Philips een bewuste geweest waardoor mensen in de wereld van 3D kunnen stappen op het moment dat ze daar zelf aan toe zijn. Als 3D topper zal tijdens de IFA in Berlijn (september) een 3D versie van de Philips 21:9 geïntroduceerd worden.Die introductie zal vergezeld worden door een vijftal spectaculaire shortfilms onder de naam Parallel Lines. Deze shortfilms werden geregisseerd door vijf verschillende regisseurs van de Ridley Scott Associates. De films, waarvan we helaas alleen de trailer konden bekijken, staan los van elkaar maar hebben een – voor de oplettende kijker – centraal thema. Dat centrale thema zal later dit jaar onthuld worden. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, op Facebook is een speciale pagina waar alles te volgen is. Natuurlijk was er ook veel aandacht vanuit Philips voor Ambilight. Meer modellen worden standaard met Ambilight uitgerust, het aantal LED`s per segment wordt verhoogd en als klap op de vuurpijl kan Ambilight in de nieuwe modellen ook gebruikt worden op gekleurde muren. Door het instellen van de kleur van de achtergrond zal het Ambilight systeem zich automatisch aanpassen zodat de juiste omgevingskleur gegenereerd wordt.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »