NIEUWSMeridian

Hifidelity Range Rover en Meridian

Redactie HiFi.nl | 25 april 2013 | Meridian

Van vandaag is er weer een nieuwe Hifidelity online te vinden. Ons verhaal van de Range Rover die door Meridian volgestopt werd met luidsprekers en de innovatieve Trifield 3D-techniek en in Marokka aan de pers werd voorgesteld, is nu namelijk ook in Hifidelity XS-vorm te lezen.

De nieuwe generatie Range Rover is natuurlijk niet bepaald het koopje van de week. De prijslijst begin een stukje boven de ton, en als je in een topversie wilt rijden kan dat zomaar anderhalf tot twee keer hoger worden. Maar: dan heb je ook wat, zoals het gezegde luidt.

Zoals we al eens hebben gezien, heeft moederbedrijf Land Rover een innige samenwerking met het Britse high end-merk Meridian. In de bestaande versies, zoals de Land Rover Evoque, is het resultaat al behoorlijk imposant, maar voor het nieuwe vlaggenschip hebben de Britten in eendrachtige samenwerking een wereldprimeur gecreëerd.

Wereldprimeur
Voor het eerst wordt namelijk een speciaal ontwikkeld 3D surround systeem in een auto gebouwd. Het signalement van de techniek is zelfs op papier imposant. Er staat 1,7 kW versterkervermogen via een enorm aantal afzonderlijk door geluidsprocessoren 'gecontroleerde' kanalen klaar om een immense verzameling van maar liefst 29 (!) luidsprekers op passende wijze aan te sturen. Het hele verhaal lees je hier.

Kijk ook eens op onze Hifidelity Special


EDITORS' CHOICE