Streaming4Home Muziekserver

Met enige jaren ervaring in het streamen van muziek in de achterzak is de Streaming4Home muziekserver toch weer iets nieuws voor mij. Dat komt door de gebruikte software die ik van voren af aan moet gaan verkennen. Gelukkig heeft de fabrikant het product kant-en-klaar afgeleverd zodat ik niet zelf het wiel hoef uit te vinden. Een service die overigens bij elk eigen product van Streaming4home standaard is. De geleverde speelklare oplossing zit in een mooie behuizing en past daarmee prima op het audiorack.

Uit Music Emotion - Januari 2013

Het uiterlijk van de streamer doet eerder aan een eindversterker denken dan aan een computer, ware het niet dat op de voorzijde een gleuf zit om cd's te laden en te rippen. Een van Streacom afkomstige platte doos, uitgevoerd in zwart of zilver, met koelribben aan de beide zijkanten. Een enkele druktoets schakelt het systeem in of uit.

Een nauwelijks zichtbare blauwe LED geeft aan, dat het apparaat in werking is. Hulde! Nu eens niet zo'n blauwe, verblindende schijnwerper die zo in de mode is. De achterzijde maakt onmiskenbaar duidelijk dat wij met een computer te maken hebben. Het moederbord zit vol met USB, HDMI, VGA en andere aansluitingen, waaronder die voor de externe voeding.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE