REVIEWMarten

Marten Django XL luidsprekers met Jeff Rowland voorversterker

Wat hebben een Stradivarius viool, een Steinway concertvleugel en een Gibson Les Paul met elkaar gemeen? Het zijn alle drie vooral originele en zeer goed doordachte muziekinstrumenten. Creaties die helemaal in lijn liggen met de ontwerpengedachten van hun bevlogen bedenkers.

Wanneer ik kennis maak met de producten van deze test in de vorm van de uit Zweden afkomstige Marten Django XL luidsprekers en Amerikaanse Jeff Rowland Corus voor- en Model 625 stereo eindversterker, ervaar ik eenzelfde soort indruk en beleving. Over deze componenten is dermate goed nagedacht en ze zijn zo prachtig geconstrueerd, dat het kwaliteitsniveau er zelfs van tien meter afstand al vanaf spat!

Uit Music Emotion - Januari 2013

De Marten Django XL is het eerste model van de nieuwe instapserie van deze fameuze high-end luidsprekerfabrikant en dat is iets wat bij mijn allereerste indruk, absoluut nergens aan te zien is. Met zijn afmetingen van 27 cm breed, 125 cm hoog en 50 cm diep en een gewicht van 47 kilo, draagt deze weergever het predicaat 'XL' zeer terecht.

Gelukkig is het model wel voorzien van ronde hoeken en van een erg goede afwerking in de kleuren piano zwart en chique zilvergrijs. Door het relatief slanke profiel en de flinke hoogte, heeft Marten er goed aan gedaan om er standaard een tweetal dikke geanodiseerd aluminium steunpoten met grote verstelbare kegels bij te leveren.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE