REVIEW

Burmester 032 geintegreerde versterker en 089 CD-Speler

Het Duitse audiomerk Burmester Audiosysteme, behoort met zijn oprichtingsjaar 1977 tot een van de langst meelopende high-end merken ter wereld. Al vanaf dit prille begin streeft Diplom-Ingenieur, oprichter en eigenaar Dieter Burmester er met hart en ziel naar om buitengewoon hoogwaardige kwaliteitsproducten te vervaardigen.

Producten die een maximale synergie bezitten op gebieden als uitgewogen weergavekwaliteiten, technologische innovatie en een tijdloos design. In deze diepgaande test neem ik u met veel plezier mee naar een in audioland helaas langzaam uitstervende combinatie van grandeur, degelijkheid en bijzonder hoog kwaliteitsbesef.

Uit Music Emotion - Januari 2013

Wanneer u bovenstaande aanhef leest, zal het u vast niet zijn ontgaan dat er eigenlijk nagenoeg nooit een test van een Burmester component in de vaderlandse vakpers is verschenen. Toch wordt dit prachtige merk inmiddels alweer zo’n 30 jaar met de nodige trots vertegenwoordigd door de immer goed geluimde en welbespraakte Jelmer Hovinga en zijn importeurschap SoundDesign.

Jelmer: "Werner, Burmester is naast een wereldnaam bijna een instituut te noemen. Er wordt met zo veel liefde, volharding en met zo'n gedegen en weloverwogen wijze aan producten gewerkt, dat ik zelfs denk dat maar weinig mensen daar überhaupt een goede voorstelling van kunnen maken. De reden dat Burmester in die jaren relatief weinig in de Nederlandse vakpers aan bod is gekomen, heeft vooral te maken met voorzichtigheid. Een Burmester product heeft al van huis uit een heel sterk en solide imago. Jij weet zelf ook dat een goede naam opbouwen lang duurt en veel inspanning en volharding vereist. Maar zo’n naam afbreken kan ijzingwekkend snel gaan."

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE