NIEUWSAudionet

Servi-Q stelt Audionet voor op Nationale AV-dagen

In thuisland Duitsland kreeg de apparatuur van Audionet niets dan lovende recensies en nu kunnen ook Nederland en België er kennis mee maken. Om te beginnen tijdens de Nationale AV-Dagen, waar importeur Servi-Q bezoekers afgelopen weekend tijdens uitgebreide demonstratiesessies voorstelde aan het nieuwe paradepaardje in de stal. Ook de redactie van HiFi.nl schoof aan.

Net op tijd voor het begin van een demonstratie bij Servi-Q komen we de ruimte van de Nederlandse importeur van Oehlbach, Canton, Advance Acoustic en Audio-Technica binnen. Naast diverse nieuwe producten van die merken, staan de Nationale AV-Dagen voor de importeur uit Hoevelaken vooral in het teken van de introductie van een nieuw paradepaardje in de stal: Audionet.

Het Duitse merk is weliswaar al bijna twintig jaar bekend in hifiland, een Nederlandse importeur was er niet. Tot nu, en daar zijn ze bij Servi-Q maar wat trots op. De lijn van Audionet bestrijkt niet alleen de hele linkerkant van de ruimte, tijdens de demonstratie worden een DNP netwerk voorversterker, een ART G3 CD-speler, de EPS G2 en twee AMP monoblokken - waar twee Canton Reference Jubilée luidsprekers op aangesloten zijn - van de nieuwe telg binnen de Servi-Q familie in het zonnetje gezet.

Een demonstratie die om meer dan één reden interessant is, maar vooral omdat we eindelijk eens wat échte muziek te horen krijgen. Waar tijdens beurzen zoals de Nationale AV-Dagen vaak dezelfde artiesten gedraaid worden, buiten de diverse stukken klassieke muziek horen we bijvoorbeeld Adele, Mumford & Sons en Dire Straits, knalt onder meer You Shook Me All Night Long van de Australische hardrockband AC/DC uit de luidsprekers.

Voorafgegaan door een fraaie anekdote van onze Duitse gastheer Dirk Halfmann van Canton. “AC/DC gaf eens een concert in het Olympia Stadion in München en meer dan honderd mensen in de omgeving klaagden over geluidsoverlast. Waarvan één man die meer dan twintig kilometer van het stadion vandaan woonde”, vertelt Halfmann. Om vervolgens lachend de volumeknop van de Audionet G3 nog iets verder open te draaien. We zijn weer wakker.

Het is sowieso een vermakelijke demonstratie die we voorgeschoteld krijgen. Naast een goed idee van het gebruiksgemak van de apparatuur van Audionet, krijgen we door de diversiteit van de afgespeelde muziek ook een prima indruk van de geluidsweergave en mogelijkheden. Want divers is de muziek zeker, van singer-songwriter Allan Taylor - met je ogen dicht hoor je Mark Knopfler - via het al genoemde AC/DC naar de elektronische muziek van de Israëlische trance band Infected Mushroom.

Bij die laatste band gaat het volume vrijwel helemaal open, waardoor we goed het rekbare vermogen van de conussen van de Canton Reference kunnen zien. “De muziek klonk wel heel luid, maar vervormde geen seconde”, klinkt het vervolgens apetrots uit de mond van Halfmann. Inderdaad, het geluid was om door een ringetje te halen. Maar daar betaal je dan ook wel voor, de opstelling zoals die waar wij naar luisterden kost alles bij elkaar toch al snel een halve ton.

Toch een klein minpuntje: tijdens de demonstratie worden vooral cd’s afgespeeld. Slechts kort wordt stilgestaan bij de streaming mogelijkheden van de voorversterker met netwerkfunctie. Daarna grijpt Halfmann weer naar een cd, ditmaal een testschijfje van Dali. “Je moet natuurlijk luidsprekers van Canton kopen, maar dit is wél een goede cd”, grapt de Duitser, voor hij een werkstukje van de Noorse zangeres Ane Brun opzet.

We hebben in ieder geval een goede indruk gekregen van dit nieuwe merk binnen het assortiment van Servi-Q. Was je nou niet in de gelegenheid om zelf te gaan luisteren in Veldhoven, dan kun je komend weekend terecht bij Studio Alkmaar. Wij zullen (een deel van) de producten van Audionet zo snel mogelijk aan een uitvoerige HiFi.nl test onderwerpen. Tot die tijd vind je meer informatie over de DNP, ART G3, AMP en al die andere apparaten op de site van Servi-Q.

EDITORS' CHOICE