NIEUWSTeufel

Al je muziek draadloos met Teufel Raumfeld Connector ²

Wireless, of draadloos, is toch wel het modewoord van het moment. Maar wat wanneer je gewoon hartstikke tevreden bent over je oude apparatuur? Steeds meer fabrikanten spelen in op die markt door relatief goedkope apparaten die streaming in een handomdraai mogelijk maken uit te brengen. Zo ook met de Raumfeld Connector ² van Teufel.

We citeren uit het persbericht: “Op vernuftige wijze verbindt het compacte apparaat de huidige hifi-installatie met het eigen WLAN netwerk. Op die manier kunnen muziekbestanden op een smartphone, externe harde schijf, USB-stick, computer of UpnS-server heel eenvoudig en in zeer hoge kwaliteit worden gestreamd”.

Met de Connector ² mikt Teufel zich naar eigen zeggen op “veeleisende muziekfans”. De HighResA WLAN netwerkspeler verwerkt audiodata in de formaten WAV, MP3, OGG, AAC en FLAC, en ontvangt daarnaast tienduizenden internet radio stations. De geluidskwaliteit zou exceptioneel hoog zijn: zeer lage ruis, hoge resolutie en een dynamische geluidsweergave”.

Een processor van Armada zorgt voor een vlotte bediening van het apparaat, ook bij grote muziekverzamelingen. Daarnaast kan via de USB-aansluiting ook een harde schijf direct aan de Raumfeld Connector ² gekoppeld worden. Het apparaat kan aan iedere hifi-installatie die beschikt over een cinch of aux ingang gekoppeld worden.

En dat is nog niet alles, want de Connector ² heeft ook nog een ingebouwde DAC van CirrusLogic. Deze geeft muziek met een resolutie tot 24 bit en een samplingrate van 192 kHz bij een signaal/ruisafstand van 128 dB weer. Nu is dat op zich niet zo heel bijzonder, maar wel in de prijsklasse waarin de Raumfeld Connector ² zich bevindt. Want met 199,95 euro is deze wel vriendelijk geprijsd. Meer informatie en bestellen doe je op de site van Teufel.

MERK

EDITORS' CHOICE