Wegens Succes Verlengd: Ayre AX-5 Show bij AudioXperience

Redactie HiFi.nl | 28 maart 2013 | Ayre

Zaterdag 23 maart jl. was de nieuwe Ayre AX-5 bij AudioXperience in Nuenen te bewonderen. Dankzij een geslaagde show en enthousiaste reacties van het luisterend publiek heeft de speciaalzaak besloten zaterdag 30 maart aanstaande opnieuw met de AX-5 aan de slag te gaan. Wegens succes verlengd dus! 

"Deze gloednieuwe flagship geïntegreerde topversterker verlegt wederom grenzen," aldus AudioXperience. "De prestaties zijn dan ook in een woord adembenemend te noemen.."

In het eerdere bericht van de 'originele' show namen we de toelichting van importeur Audiac mee in onze onze aankondiging om het enthousiasme rond de nieuw telg van Ayre over te brengen. Naar aanleiding van die demonstraties ontving AudioXperience van vaste bezoeker Freek Smolders een ingezonden reactie, zodat we ditmaal over een showindruk kunnen beschikken om over te brengen hoe bijzonder de AX-5 is, waarbij het niet moeilijk te zien is dat AudioXperience op herhaling gaat.

"Zaterdag 23 maart jl. was er bij AudioXperience een show waarbij met name de gloednieuwe Ayre AX-5 geïntegreerde versterker in het voetlicht werd geplaatst. Maar wat mij mede aantrok, was dat er ook met de heel bijzondere vormgeven Vivid Audio G3 luidsprekers zou worden gespeeld," schrijft Freek. "Omdat ik zelf graag shows bezoek, heb ik beide modellen al eens eerder in andere set samenstellingen kunnen beluisteren - maar tot op heden nog nooit samen. Helaas was ik de 23e door de griep gevel, maar Martijn Lavrijsen van AudioXperience nodigde me uit de set alsnog te beleven - want hij stond er nog."

"Na een smaakvolle kop koffie begaf ik mij naar de ruime luisterruimte van het pand. En terwijl het in eerste instantie toch een Ayre versterker show betrof, waren het vooral de Vivid Audio Giya G3 luidsprekers die als eerste mijn aandacht trokken. ‘Wauw’, wat zijn ze toch bijzondere met hun organische vormen en dan die diepe paarse metallic kleur! Nee, een grijze muis wil deze Vivid-loot beslist niet zijn."

"Martijn vertelt dat de vorm vooral is gekozen door de verregaande ideale akoestisch eigenschappen. Hoogste tijd om de nuchtere Ayre spullen in samenwerking met de uitbundige Vivid Audio luidsprekers te gaan beluisteren. En dan is er muziek! AudioXperience beschikt over een mooi assortiment software, en in het tweede luisterdeel mag ik vervolgens ook gewoon mijn eigen plaatjes gaan draaien. Hij trapt af met een bijzonder mooi en sfeervol album van gitarist Dominique Miller, genaamd Second Nature. Miller kende ik al als gitarist van Sting, maar dit solowerk was mij nog niet bekend. Al bij de eerste klanken hoor ik weer die schijnbaar voor deze Ayre combinatie kenmerkende rust, detaillering en een uiterst stabiel en diep laag. Ik geniet met mijn ogen dicht met volle teugen en vind het jammer wanneer het nummer is afgelopen."

"De Ayre AX-5 lijkt over eindeloos vermogen te beschikken en heeft de Vivid Audio Giya G3 volledig in zijn greep. Het volgende nummer wat Martijn draait is iets volslagen anders. Het klinkt als middeleeuwse muziek, compleet met zang en dans. Het blijkt om La Tarantella van een zekere Christina Pluhar te gaan. Nog nooit van gehoord, maar deze CD wil ik aan mijn collectie toevoegen. Na een heerlijke wirwar van muzikale stijlen en combinaties, is het tijd voor mijn eigen meegebrachte muziek. Ik start met Adele Live at The Royall Albert Hall. Niet omdat het de best klinkende opname is uit mijn collectie, maar vooral omdat ik haar stem en composities zo fantastisch mooi vind. En ik wordt zeker niet teleurgesteld. Haar stem zowel rustig als krachtig met behoud van dat soms licht hese, rauwe randje. En zowel een band als zaal die aanvullende wijze meewerkt haar muziek te completeren."

"Daarna is het de beurt aan (meer) audiofiel geweld. Het album Touch van Yello verdwijnt in de Ayre DX-5 CD speler. Overigens een album dat in de audiobladen vaak wordt gebruikt als test voer. Muziek die voor deze set op het lijf geschreven blijkt te zijn. Wauw, wat een kracht en 3D beeld. Deze set maakt mij een met de muziek! En dat is waar het, mij, om gaat. Voor een laatste keer geeft deze visueel kleinschalige, maar qua prestaties megagrootte set zijn virtuele visitekaartje af en ben ik wederom diep onder de indruk. Hartelijk dank voor deze, onvergetelijke, ervaring!

Je bent zaterdag de 30ste opnieuw van harte welkom, tussen 11 en 16u.

Ayre AX-5 Show
Zaterdag 30 maart 11-16u

AudioXperience
Spegelt 66
5674 CD Nuenen
T: 040-2906344
E: info@audioxperience.com
website

Kijk ook eens op de nieuw gelanceerde AudioXperience Special


EDITORS' CHOICE