NIEUWS

Uppleva TV-meubel IKEA eerst in België

Redactie HiFi.nl | 27 maart 2013

Een update rond het alles-in-één tv-meubel van IKEA, de Uppleva. In eerste instantie voorjaar 2013 gepland, nu doorgeschoven naar 2014. Het möbel zal al wel op de Belgische markt verschijnen, zo weet Emerce te melden.

Vorig jaar schreven we enkele berichten over het Uppleva TV-meubel van IKEA, het totaalconcept voor televisie dat de meubelgigant op de markt brengt; een meubel met ingebouwde smart TV en geluidssysteem.

De Uppleva zal uitgerust zal zijn met audio en video van het Chinese TCL Multimedia; een televisie, een Blu-rayspeler en een 2.1 speakersysteem met draadloze subwoofer. Die televisie (24 tot 46 inch) is een Smart HDTV met 1080p scherm, internettoegang met open browser en een standaard collectie apps zoals YouTube, Dailymotion en Vimeo te zijn, die (betaald) uit te breiden is. In onderstaande video vertelt IKEA meer over het idee achter Uppleva.

De Uppleva is al sinds afgelopen zomer in IKEA-zaken in Stockholm, Milaan, Parijs, Gdansk en Berlijn te vinden, volgde in het najaar in alle filialen van die vijf landen en zou in eerste instantie voorjaar 2013 in Nederland en België beschikbaar zijn. Nu blijkt dat het meubel volgende maand de Belgische markt wel bereikt, maar dat Nederland nog een heel jaar moet wachten op de totaaloplossing die net iets meer dan 700 euro moet kosten (voor het instapmodel, en bijna 1200 voor de 46 inch) - en in maar liefst acht dozen als bouwpakket aangeleverd wordt. Wie zich dus een hoop frustraties om dat ene overgebleven schroefje/snoertje/plugje op de hals wil halen, zal het Zweedse Smartmöbel in België aan moeten schaffen. De reden van de vertraging in Nederland is niet bekend.

Kijk ook eens op onze Meubel Special


EDITORS' CHOICE