Eerste indrukken Bowers & Wilkins Z2

Afgelopen week schreven we over de laatste productintroducties bij Bowers & Wilkins; de update van de bekende Zeppelin Air, en met name het complete nieuwe speakerdock, de Z2. We hebben er inmiddels één in huis.

 

Vooral interessant voor gebruikers van de jongste iPhone is dat de Z2 uitgerust is met een Lightning connector, en je je iPhone 5 en andere nieuwste generatie iDevices dus fysiek kunt docken. De speaker is ook met AirPlay aan te sturen, maar muziek afspelen terwijl je batterij opgeladen wordt is uiteraard wel zo prettig. Maar in hoeverre is de Z2 nodig, in het steeds verder verzadigde landschap van de docking stations - waar Bowers & Wilkins overigens zelf al aardig vertegenwoordigd is. We ontvingen een eerste model op de redactie vorige week, dus daar zullen we eens induiken: 

Het nieuwe docking station vult de AirPlay-lijn van Bowers & Wilkins verder aan. In deze serie bracht het merk afgelopen jaar de draadloze muzieksystemen A5 en A7 muzieksystemen op de markt, die we al eens aan een test onderwierpen. De Z2 komt in een White- en een Black-uitvoering op de markt - de zwarte versie vanaf begin april, wit volgt in mei, beiden hebben een adviesprijs van 399 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE