NIEUWSKEF

KEF introduceert E-serie


Redactie HiFi.nl | 17 maart 2013 | KEF

KEF kondigt niet alleen een compleet nieuw thuisbioscoop systeem aan, ook de T en Q-serie zijn vernieuwd. Vanaf nu zijn deze twee series namelijk ook beschikbaar in het wit.

KEF’s nieuwe E-serie is gebaseerd op de originele KEF KHT2005 en KHT3005. Het 305 sub-sat-systeem beschikt over een satelliet welke gebruik maakt van een nieuwe, kleine Uni-Q driver. Deze driver is afkomstig uit de Q300. De stijve, middels FEA geoptimaliseerde geribde polymeren behuizingen (zoals in de KEF Blade), gebruiken de driver als gedempt geschoord element. Dit systeem is hetzelfde als bij de vermaarde KEF LS50.

Het systeem is zo ontworpen dat het op elke AV-receiver kan worden aangesloten. “Dankzij het uitblijven van compressie tijdens het afspelen op hoog volume en de LS50-achtige helderheid in het midden bereik, samen met de integratie van de subwoofer en het uitmuntende geluidsbeeld, kan de luisteraar voor het eerst genieten van de prestaties van een KEF Q-serie vanuit een stilistisch luidsprekerpakket,” vertelt KEF.

Het E305-systeem kan voor dezelfde prijs worden aangeschaft als het originele KHT2005-systeem toen dit in 2000 op de markt kwam: 999 euro per stuk. Kijk ook eens op onze KEF Special.

MERK

EDITORS' CHOICE