NIEUWSKlinkt Beter

Sub Skool bij Klinkt Beter

Redactie HiFi.nl | 13 maart 2013 | Marten

Wil je graag eens geschoold worden in de wereld van subwoofers? Audiospecialist Klinkt Beter organiseert donderdag 21 maart de zogeheten Sub Skool, een leerzame cursus geheel in het kader van, je raadt het, de subwoofer.

Klinkt Beter heeft een jarenlange ervaring met subwoofers opgebouwd. En ook al zijn de meeste van haar subwooferinregelingen in home cinema systemen, krijgen ze ook regelmatig de vraag om een stereoset uit te breiden met een sub. Frederic Vanden Poel van Klinkt Beter wil graag komaf maken met alle vooroordelen rond subwoofers door éénmalig een gelijkaardig budget te vergelijken in twee sets, en ze naast elkaar te vergelijken op apparatuur van Vitus en Ayon.

De eerste set zal bestaan uit de Marten Dukes 2 monitor luidsprekers met keramische drivers, aangevuld door een actieve Velodyne DD12+ 12 inch subwoofer. De Velodyne DD12+ is een servo-gestuurde digitale subwoofer die zich volledig laat aanpassen naar je luidsprekers en akoestiek. De DD12+ is in staat de Dukes tot maar liefst 15 Hz aan te vullen.

In direct vergelijk wordt de Marten Miles 5 vloerstaander gedemonstreerd, die voor het mid/hoog dezelfde units gebruikt, maar als vloerstaander één extra woofer heeft ten opzichte van de Dukes. Beide systemen zullen middels het Dirac Live systeem ingeregeld worden, zodat een faire shootout mogelijk wordt.

Praktisch
Deze voorlopig eenmalige workshop is toegankelijk voor al wie graag komaf maakt met alle vooroordelen rond subwoofers en meer inzicht wil krijgen in budgetverdeling bij twijfel tussen een vloerstaander of een stereo 2.1 systeem.

Om een eventuele ontgoocheling te vermijden, dien je je vooraf even in te schrijven via een email naar info@klinktbeter.be of via de Facebook-pagina van Klinkt Beter omdat het aantal plaatsen voor deze workshop beperkt is.

De workshop start stipt om 20u en u bent welkom na inschrijving op donderdag 21 maart vanaf 19u30.

Klinkt Beter
Blauwe Paal 45
9230 Wetteren
België
T: +32 473 79 36 91
E: info@klinktbeter.be
Website / Facebook


EDITORS' CHOICE