NIEUWSKlinkt Beter

Dirac Live workshop Klinkt Beter

Redactie HiFi.nl | 06 maart 2013

Op donderdagavond 14 maart organiseert Klinkt Beter een workshop rond Dirac Live, een ruimtecorrectie oplossing voor PC en Mac waarmee de weergave in elke luisterruimte sterk verbeterd kan worden.

Dirac Live is een modulair meet- en correctiesysteem waarmee je op eenvoudige wijze de luisterruimte, favoriete luisterplek of zelfs volledig home theater uitmeet en corrigeert. "De tool pakt hierbij zowel het frequentie- als impulsgedrag aan, waardoor Dirac Live minstens op het niveau zit van hardwarematige oplossingen zoals Audyssey, Lyngdorf, Tact, et cetera," zo geeft Frederic Vanden Poel van Klinkt Beter aan.

Dirac Live technologie vind je ondertussen in luxewagens van onder meer BMW, Rolls Royce, Bentley alsook de ultra-highend HT cinemaprocessoren van Datasat, de nieuwe commerciële naam achter het bedrijf DTS. Typische akoestiekproblemen zoals een boomerig of wollig laag, verkeerde plaatsing van instrumenten en stemmen door fasefouten of reflecties (bvb uw favoriete zangeres niet mooi in het midden ondanks dat u zelf perfect in het midden van uw set zit) alsook een tonaal uit balans geluidsbeeld worden volledig aangepakt.

Dirac werkt met alle bekende afspeelsoftware: iTunes, Jriver, en Foobar, om er enkele te noemen, en is compatible met elk type geluidskaart: USB dac's, high-end geluidskaarten zowel intern als extern, de meerkanaals audiouitgang op uw HDMI grafische kaart, het is allemaal compatible met Dirac Live.

Wie een DAC of cd-speler heeft met klassieke digitale ingangen maar nog geen USB, kan via bvb de Stello U3 USB naar SPDIF converter alsnog gebruik maken van Dirac Live. Deze oplossing wordt tijdens de workshop gepresenteerd samen met een ultra-high-end cd-speler, de vitus SCD-010.

Tijdens de workshop laten we een volledige meting en inregeling zien op een systeem gebaseerd op Marten Django en Vitus Audio, zodat u nadien ook thuis makkelijk met het systeem aan de slag kan. Dankzij een eenvoudige wizard hoeft u geen computerexpert of geluidstechnicus zijn om de oplossing werkend te krijgen.

Praktisch
Deze workshop is toegankelijk voor al wie wil streamen via PC of MAC en een optimale akoestiek in zijn luisterruimte wil bereiken zonder akoestische panelen of andere opzichtige middelen. Om een eventuele ontgoocheling te vermijden, dient u zich vooraf in te schrijven via een email naar info@klinktbeter.be of via de Facebook-pagina van Klinkt Beter omdat het aantal plaatsen voor deze workshop beperkt is.

De workshop start stipt om 20u, je bent welkom na inschrijving op donderdag 14 maart vanaf 19u30.

Klinkt Beter

Blauwe Paal 45
9230 Wetteren
België
+32 473 79 36 91 
info@klinktbeter.be
Website


EDITORS' CHOICE