NIEUWSRuark Audio

Ruark Audio MR1 draadloze speakers


Redactie HiFi.nl | 31 juli 2013 | Ruark Audio
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 09 maart 2013

De Engelse audiofabrikant Ruark Audio heeft in de aanloop naar de Bristol Show dezelfde stap gezet als een veelvoud aan luidsprekermerken – door hun aanbod ook op draadloos gebied uit te breiden. Op de grootste hifi- en AV-show in het Verenigd Koninkrijk heeft het merk de MR1 Bluetooth speakers getoond.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder, en is de MR1 ook in Nederland beschikbaar. Tijd voor een update dus! Importeur Audiac: een tablet of smartphone van Apple, Samsung, HTC, of elk ander merk – een PC, laptop of televisie –, de Ruark Audio MR1 herkent ze allemaal. Daarmee is het nieuwste product van Ruark Audio misschien wel het meest open-minded muzieksysteem van dit moment. Je koppelt de compacte luidsprekers simpelweg draadloos via BlueTooth. Geen kabels, geen gedoe. Ruarks’ jarenlange ervaring als luidspreker fabrikant zorgt hierbij voor een klank die je volledig verrast. Groots en vol vanuit een luidspreker ter grote van een stapeltje CDs.

De Ruark Audio MR1's vormen samen een set actieve speakers met 20W versterkers, uitgerust met een 75mm midrange en een 20mm tweeter. Een compact en betaalbaar model dat geheel in de stijl van de Ruark filosofie ("great sound should be available to everyone") is ontwikkeld. Of het setje die hoge kwaliteit audio ook daadwerkelijk weer kan geven, zouden we graag eens testen – in Bristol werd het goed ontvangen.

In de basis zijn de MR1's ontworpen voor computeraudio, maar is het setje ook geschikt om de audio van flatscreen televisies te verbeteren – of natuurlijk als gaaf speakersetje voor je draaitafel of cd-speler. Dankzij de ingebouwde Bluetooth- en apt-X-capaciteiten kun je muziek draadloos naar de speakers streamen.

De MR1's hebben handgemaakte kastjes, afgewerkt met metalen details, die op de markt komen in walnoot en gelikt/gelakt zwart of wit. De basisuitrusting omvat een afstandsbediening om alle functies te bedienen, terwijl er een batterij als optie verkrijgbaar is voor gebruik buitenshuis.

Verkoop adviesprijzen;

 • MR1 in mat zwart, mat wit of walnoot €399
 • BatteryPack voor MR1 €80
 • CarryBag (zwart of bruin) MR1 €65

Klikbaar voor detailfoto's

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »