REVIEWLumen White

Lumen White Artisan

De focus in de luisterruimte lag enige tijd op zeer goed presterende maar uiterst betaalbare luidsprekers. Toch blijft er natuurlijk een hoger prijssegment, waar weergevers het steeds moeilijker krijgen om hun meerwaarde te bewijzen. Maar, wie de juiste keuze maakt binnen dit segment, kan wel degelijk luidsprekers vinden die de lat nog aanzienlijk hoger leggen. Een voorbeeld hiervan is de Lumen White Artisan, die een bovenmodale investering daadwerkelijk omzet in een superieure performance.

Uit Music Emotion - December 2012

Lumen White dateert van 1999 en heeft zich absoluut onderscheiden door de introductie van weergevers die internationaal stof hebben doen opwaaien. Zoals elke fabrikant heeft Lumen White een visie over hoe weergevers dienen te presteren. Als je daar over nadenkt, is dat al een opmerkelijk gegeven. Er zijn namelijk honderden luidsprekerfabrikanten in de wereld.

Om je daarbinnen te kunnen onderscheiden, dien je een eigen visie te hebben en deze leidt vaak tot een 'eigen' geluid. Dat staat haaks op het feit dat er in principe maar heel weinig spreidingsruimte is voor fabrikanten om een echt goede, realistisch klinkende en neutrale weergever te bouwen. Je kunt het maar op een beperkt aantal manieren voor elkaar krijgen. Voor de consument, die een realistisch presterende weergever zoekt, is de keuze dan ook niet erg ruim.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE