NIEUWS

Spotify in de auto

Redactie HiFi.nl | 26 februari 2013

Streaming en Carfi, laat dat nou net twee van onze redactionele Specials zijn. Twee grote namen in de autobranche, Volvo en Ford, hebben aangekondigd Spotify in hun vierwielers aan te gaan bieden, om een brug te slaan tussen beide werelden.

Geen cassettebandjes in het dashboardkastje, cd-wisselaars in de kattenbak of provisorisch aangesloten iPods meer, maar je online playlist direct vanuit je smartphone in je autospeakers? Techcrunch meldt dat het binnenkort mogelijk is, doordat Ford met de Ecosport het eerste Europese model presenteert dat voorzien is van de SYNC Applink om je iDevice of Android stemgestuurd (wel zo veilig) de opdracht te geven je favoriete Spotify-tracks naar je speakers te sturen.

Spotify is hiermee de eerste officiële muziekpartner van Ford in Europa, en via Aha zijn er bovendien zo'n dertigduizend zenders van het aanbod internetradio beschikbaar. Daarnaast zorgt een samenwerking met Kaliki Audio Newsstand ervoor dat het handsfree-verhaal verdere voeten in aarde krijgt, doordat je bijvoorbeeld je krant voor kunt laten lezen. Autoweek weet bovendien te melden dat ook Volvo een samenwerking met Spotify is aangegaan, dus er gaan ongetwijfeld meer autofabrikanten volgen.


EDITORS' CHOICE