NIEUWSSamsung

Samsung introduceert HomeSync mediastreamer

Redactie HiFi.nl | 25 februari 2013 | Samsung

Vandaag start in Barcelona het Mobile World Congress (MWC), Europa's grootste beurs voor 'mobieltjes'. Terwijl er diverse rechtszaken uitgevochten worden rond patenten van mobiele apparaten zoals de Apple iPad en de Samsung Galaxy Tab, gaan beide merken nu ook de strijd aan op het gebied van streaming video, zo kondigt laatstgenoemde indirect aan. Samsung introduceert er namelijk de HomeSync, wat op het eerste gezicht vooral doet denken aan de Apple TV. 

De HomeSync van Samsung is een mediacenter met een harde schijf van 1 terabyte, dat voornamelijk dient voor het streamen van muziek en films. Draaiend op Android kan het systeem (draadloos) verbinden met je Smart TV, computer, en natuurlijk smartphones en tablets. Zodoende kun je dus content naar je tv streamen zoals met Apple TV, en ook naar mobiele apparaten uit de Galaxy-serie.

Samsung HomeSync (foto: MWC)

Daarnaast is er de mogelijkheid van de HomeSync een beveiligingssyteem te maken, door een camera aan te sluiten die beelden direct door kan sturen naar bijvoorbeeld je smartphone. 

De HomeSync moet in het voorjaar verschijnen, voor een adviesprijs van 299 euro. Donderdag aanstaande zijn we bij Samsung welkom voor een presentatie van de nieuwe lijnen Smart TV's en audiocomponenten, waar we niet onwaarschijnlijk ook de HomeSync voorbij zullen zien komen. 

*Update: zie ook het vervolgbericht van Samsung

En kijk, een filmpje dat precies niets toevoegt: 


EDITORS' CHOICE