NIEUWSPanasonic

Panasonic presenteert Smart VIERA tv’s

Redactie HiFi.nl | 15 februari 2013 | Panasonic

Panasonic heeft een nieuwe lijn televisies aangekondigd, met de naam Smart VIERA. Het assortiment is voorzien van een groot aantal nieuwe functies, zoals ‘My Home Screen’, gezichtsherkenning en stembediening.

My Home Screen van Panasonic is een personalisatiefunctie waardoor elke gebruiker in huis zijn favoriete content en apps op één plaats kan verzamelen. Je kunt daarbij het beginscherm volledig aanpassen, waardoor je een centrale hub creëert waar je tot elf favoriete apps, widgets en diensten kan kiezen.

My Home Screen
Dankzij My Home Screen kunnen meerdere gebruikers hun eigen toegangspoort tot de beschikbare wereld van content instellen die via de nieuwe Smart VIERA TV's wordt aangeboden. Het systeem biedt drie vooraf ingestelde formaten van layout voor het scherm – TV beginscherm, levensstijlscherm, informatiescherm – met nadruk op content en apps die relevant zijn voor het thema. 

De Face Recognition-functionaliteit zal de gebruiker automatisch herkennen via een ingebouwde camera, en het eigen aangepaste beginscherm laten verschijnen zodra men voor de TV gaat zitten.

Steminteractie en stembediening
Om de ervaring van internetten op TV nog gemakkelijker te maken, heeft Panasonic twee nieuwe functies aan het VIERA-assortiment voor 2013 toegevoegd: steminteractie en stembediening. Steminteractie is compatibel met maximaal tien europese talen, stembediening ondersteunt achttien europese talen.

Steminteractie en stembediening bieden de mogelijkheid om een wereld aan content te doorzoeken, evenals het invoeren van zoektermen, van URLs of berichten op sociale netwerken door gewoonweg de woorden in te spreken in de Smart VIERA Touch Pad Controller of compatibele smartphone of tablet. Het systeem stroomlijnt ook de invoerprocedure door de gebruiker naar shortcut-termen te leiden bij het opzoeken van content, zoals bv. "web", "foto", "nieuws", "map". Men kan ook instructies inspreken op de TV, zoals "kanaal verder", "kanaal terug" en "dempen".

Je kan van de steminteractie-functie via de VIERA Remote App 2.0 gebruik maken op via je Android of iOS-apparaten, en door de nieuwe touch pad controller in te spreken die bij de hoogwaardige Smart VIERA-modellen wordt geleverd. De touch pad op deze tweede afstandsbediening zorgt voor een intuïtievere navigatie van het gebruikersmenu van de TV en het bekijken van websites.

VIERA Remote App 2.0 met Swipe and Share 2.0
Omdat het secundaire scherm steeds belangrijker wordt in de TV-ervaring in het algemeen, biedt de nieuwe VIERA Remote App 2.0 van Panasonic – die beschikbaar zal zijn voor iOS- en Android-apparaten – eenvoudige en aangepaste opties.

Door bijvoorbeeld met een vingertop achter- of voorwaarts te vegen op een smart-apparaat, wordt het mogelijk content te delen van of naar de VIERA TV. Met twee vingertoppen kan men content zoals video's of foto's opslaan. De nieuwe VIERA Remote App 2.0 verandert ook je tablet of smartphone in een secundair display. Hierdoor kan men acties uitvoeren, zoals het beeld van de TV afstellen of content opzoeken zonder dat er menu's op het hoofdbeeld van de TV verschijnen.

Met de VIERA Remote 2.0 app is het ook mogelijk om een tablet of een smartphone als controller voor de TV te gebruiken. De app biedt intuïtieve menu's die de functionaliteit van een gewone afstandsbediening weerspiegelen. Je kunt zelfs VIERA Connect apps laden.

ZT60
De VIERA serie zal bestaan uit twaalf nieuwe modellen, van 42 inch tot 65 inch. Het paradepaardje binnen de serie is de ZT60. Deze Full HD 3D Plasma is beschikbaar als model van 60 inch en is onder andere uitgerust met een THX gecertificeerd 2D/3D scherm, en Twin HD Tuner, waarmee je een uitzending kunt kijken en tegelijkertijd een programma in HD-kwaliteit kunt opnemen. De eerste modellen uit de VIERA serie zijn verkrijgbaar vanaf februari, de rest van de modellen tussen maart en mei 2013. Prijzen zijn nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE