NIEUWSCabasse

Cabasse Stream 3 ISE-blikvanger

Weliswaar werd het al tijdens CES 2013 officieel geïntroduceerd, maar Integrated Systems Europe (ISE) had de Europese primeur. Het nieuwe Stream 3 2.1 hifi-systeem van de Franse luidsprekerfabrikant Cabasse.

De revolutionaire D-Premier van Devialet, dat tijdens ISE 2013 de stand deelde met Cabasse.

Op ISE deelde Cabasse dit jaar een stand met Devialet, dat vanzelfsprekend de revolutionaire D-Premier alles-in-een versterker tentoonstelde. Dat de twee Franse merken samen te zien waren, dankt het aan de Nederlandse importeur Hennie Dolleman van D&D Audio. Hij bracht Cabasse en Devialet samen, een 'match made in heaven'.

Blikvanger L'Océan moest bezoekers naar de stand lokken.

Waar Cabasse blikvanger L’Océan had meegenomen om mensen naar de stand te krijgen, lag de nadruk tijdens ISE toch vooral op de Integration-lijn. De speakerbouwer had verschillende modellen uit de Artis, Oceo en Idea series meegenomen, zoals de Riga, éOle en Minorca. Al viel ons oog ook op twee kleine satellietspeakers naast een televisie.

De éOle in-ceiling speakers uit de Oceo-serie.

“Die horen bij de Stream 3”, vertelt Bernard Debail, hoofd research & development bij Cabasse tijdens ons bezoek aan de stand vorige week. Stream 3 is het deze maand te verschijnen streamingsysteem waarmee ook Cabasse zich op die markt meldt. “De set bestaat uit een licht aangepaste versie van de Santorin 21 subwoofer met een 8,3” woofer, goed voor 80 Watt en twee satellietjes met een 11,4” tweeter en een 3,9” midrange woofer, die ieder 20 Watt leveren.”

De Stream 3, dat bestaat uit een subwoofer en twee satellietspeakertjes, is beschikbaar in hoogglans zwart en hoogglans wit.

Volgens Debail is Stream 3 simpel te integreren in het netwerk. Met één druk op de knop wordt de set aan een draadloos netwerk verbonden. Vervolgens ondersteunt het niet alleen de formaten PCM, FLAC, WAV, WMA, AIFF, AAC en MP3 tot 24 bit/96kHz vanaf bijvoorbeeld een NAS, maar kan door middel van een uitgebreide app ook geluisterd worden naar online bronnen als internetradio of YouTube.

Daarnaast kunnen gebruikers van Apple-devices via Bluetooth direct contact maken met Stream 3 en heeft het systeem een RCA en optische poort zodat het ook op een televisie kan worden aangesloten.

Stream 3 komt medio maart op de markt, voor een verkoopprijs van 999 euro per set. Wij verwachten het snel te kunnen testen.

MERK

EDITORS' CHOICE