REVIEWKlipsch

Klipsch RF-82 II reference luidsprekers


Werner Ero | 05 februari 2013 | Klipsch

In mei 2011 heb ik het genoegen gehad uitgebreid te mogen stoeien met de grote broer van de hier te bespreken Klipsch RF-82 II in de vorm van de RF-7 Classic luidsprekers.

Deze stoere jongens wisten zich toen vooral te onderscheiden door hun uitgesproken eigen karakter en de hoge entertainmentwaarde. Dit keer is het model er direct onder dus aan de beurt en ben ik erg benieuwd hoe goed het bijna 50% goedkopere model zal weten te presteren. Oftewel een hernieuwde kennismaking met 'the American way of life'.

Uit Music Emotion - November 2012

Over het Amerikaanse merk Klipsch is al veel gezegd en geschreven. Niet alleen behoort het in 1946 door Paul W. Klipsch opgerichte merk tot de oudste luidsprekerfabrikanten ter wereld. Ook is er volgens mij verder geen ander luidsprekermerk bekend waarbij er één of meerdere modellen uit die tijd, ook vandaag de dag nog steeds nagenoeg ongewijzigd in productie zijn. Toch is het merk nooit op de lauweren gaan rusten en is het familiebedrijf ook vandaag de dag onder de bezielende leiding van neef Fred Klipsch en zijn vrouw Judy, een zeer actieve en springlevende onderneming.

Wanneer ik de geschiedenis en het huidige productenpallet doorneem, valt vooral de enorme breedte en diepte van het assortiment op. Thuisaudio/ thuisbioscoop toepassingen, hoofdtelefoons, draadloze thuisnetwerken, maatwerk projecten, professioneel bioscoopgeluid en commercieel, zakelijke muzieksystemen. En dan ook nog eens allemaal van zeer betaalbaar tot erg kostbaar. Kortom een bijzonder veelzijdige fabrikant.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE