Vandaag: Wilson Audio show bij Beter Beeld & Geluid

Redactie HiFi.nl | 23 februari 2013 | Wilson Audio

Beter Beeld & Geluid presenteert in samenwerking met Audiac een tweedaagse show rondom het merk Wilson Audio. Niet eerder waren er zoveel modellen tegelijkertijd bij een dealer te beluisteren.

“Sinds de Wilson Audio Sophia uitkwam in 2001, heeft het merk de ene uitzonderlijke speaker na de andere uitgebracht,” vertelt Beter Beeld & Geluid. “Voor ons was dit model een keerpunt: niet alleen hadden wij nu respect voor de performance, deze bleek voor het eerst ook een meeslepende ervaring te zijn. Met de Sophia 2 en vooral de Sophia 3 werd dit aspect van muzikaliteit steeds verder verbeterd.”

“Toen wij in 2009 de Sasha W/P - de opvolger van de Watt/Puppy System 8 - voor het eerst hoorden, was het ons duidelijk: dit is heel erg bijzonder… De snelheid, dynamische contrasten, precisie en laagweergave zijn in deze prijsklasse nog steeds uniek en geven een behoorlijke glimp van het kunnen van de grotere MAXX en Alexandria modellen.”

Met het dit jaar geïntroduceerde model Alexandria XLF, werd er door Wilson Audio weer een stap gezet. Door een doorontwikkeling van de Alexandria 2 en gebruik van een totaal nieuwe tweeter, gingen er wederom nieuwe klankwerelden open. Dit opende de weg voor een heel nieuw model, tussen de Sasha en de MAXX in, namelijk de Alexia. Enkele weken geleden waren we welkom bij importeur Audiac voor de eerste kennismaking.

Met gepaste trots presenteert Beter Beeld & Geluid, in samenwerking met Audiac, nu dit nieuwe model. Voor het eerst in Nederland. Met een voetprint die vergelijkbaar is met die van de Sasha, maar met de tweeter van het topmodel - de Alexandria XLF - en de woofer-configuratie van een Maxx 3, is dit, volgens velen, een van de beste luidsprekers geworden in zijn grootte en prijsklasse.

De demonstraties zullen gegeven worden met de Sophia 3, Sasha W/P en Alexia. Bij ieder model hoger in de serie kan zelf ervaren worden wat een steeds nauwkeurigere tijdscorrectie kan betekenen voor de weergave. Verder wordt er voornamelijk gedraaid met Mark Levinson electronica. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Het programma voor vandaag ziet er als volgt uit:

13:00 - Ontvangst
13:30 - Aanvang demonstraties
15:30 - Hapje/drankje
16:30 - Afsluiting

Iedereen kan zich inschrijven via info@beterbeeldengeluid.nl of door te bellen naar 06 46 22 65 86.

Adres:
Beter Beeld & Geluid
1e Oosterstraat 2
1211 LB Hilversum
Website


EDITORS' CHOICE