NIEUWSSharp

Beeldontwikkelingen ISE 2013

Redactie HiFi.nl | 31 januari 2013 | Sharp

Uiteraard staan de diverse beeld- en projectiemerken deze dagen in de Amsterdamse RAI ook volop in de schijnwerpers. We lichten de belangrijkste ontwikkelingen van Sharp en Loewe even uit, en komen later op één partij -projectiespecialist Epson- wat uitgebreider terug; we kregen er een 'shoot-off' tussen de technieken DLP en 3LCD voorgeschoteld. 

Na de spectaculaire uitspattingen van de grote beeldpartijen op de CES in Las Vegas (groter, groter, grootst en scherp, scherper, scherpst) staan de usual suspects ook in de hallen van de ISE. We spotten onder meer Sony, Sharp, Panasonic, Loewe en Samsung. De voornaamste innovaties bij deze merken richten zich op de professionele industrie en, zoals vaker het geval op de ISE, minder op de consument thuis. Twee merken die nieuwe producten voor in de woonkamer presenteerden, zijn Sharp en Loewe.

Te beginnen bij Sharp, toont het merk deze week haar nieuwe producten uit de line-up voor 2013, waarin een belangrijke rol weggelegd is voor innovaties op lcd-gebied. Voorbeelden zijn de platte, heldere PN-R903 90-inch lcd-monitor, het grootste LCD-scherm dat momenteel beschikbaar is, en de nieuwe 32-inch PN-K321H IGZO-monitor voor realistische beelden met Quad-Full HD-resolutie. Sharp toont hoogtepunten uit de gehele lcd-reeks in ‘realistische praktijkomstandigheden’ op de stand.

"Als marktleider in lcd-innovatie verricht Sharp pionierswerk om steeds dunnere, helderdere schermen met hogere resoluties en een lager stroomverbruik te ontwikkelen," aldus Ronald Huijbregts, Manager Sales & Marketing bij Sharp Electronics Benelux bv. "Dit jaar presenteren we een aantal zeer efficiënte schermen met betere prestaties. We zijn met name zeer verheugd over onze nieuwe IGZO-technologie. Zien is geloven als het gaat om de superieure beeldkwaliteit van lcd-schermen met IGZO-technologie. Ik ben ervan overtuigd dat deze 32-inch monitor een van de hoogtepunten van de ISE zal zijn.” Meer informatie over deze techniek in onderstaand filmpje.

Loewe op haar beurt heeft zijn nieuwe Individual op de markt gebracht. Deze Smart TV, afgelopen zomer al gepresenteerd op de IFA in Berlijn, staat volledig in functie van de individuele creatieve vrijheid; de keuzes uit kleuren, materialen, oppervlakken, beeldschermformaten, geluidsopties, opstellingen, multimedia en netwerkverbindingen maken meer dan een miljoen combinatiemogelijkheden voor integratie in ieder interieur

Formaten en beeld & geluid
De Loewe Individual is verkrijgbaar in drie beeldschermformaten: 40, 46 en 55 inch. In alle versies is Full-HD-LCD-technologie met Edge-LED Backlight en 400 Hz-beeldperformance toegepast. Deze displays zijn met hun lichtsterkte en hoge beeldwisselfrequentie geschikt voor weergave van 2- en 3D. Voor de speaker is er een nieuw audioconcept ontwikkeld; de optioneel monteerbare Individual Stereo Speaker heeft acht geïntegreerde luidsprekers, goed voor een muziekvermogen van 2x40 Watt.

Loewe Assist Media
De Loewe Individual is met een overzichtelijk en intuïtief bedieningsconcept uitgerust: Loewe Assist Media. Hiermee moet het televisieprogramma, de internetcontent, de persoonlijke foto's, de video's en de apps gemakkelijk te raadplegen zijn. Alle belangrijke stappen van de bediening kunnen intuïtief met de cursor van de Loewe-afstandsbediening worden doorlopen. Via dat menu zijn alle functies bereikbaar, waaronder de toegang tot de mediacontent in het thuisnetwerk en het aanbod vanaf internet, zoals diensten voor video- en audio-on-demand, nieuwsportalen en toepassingen voor social media. De in het televisietoestel geïntegreerde hardeschijfrecorder DR+ met royale 750 GB harddisk kan, als de content-aanbieder dit toestaat, behalve 2D- ook 3D-content opnemen en deze opnames via WLAN, LAN of Powerline naar andere Loewe-televisies streamen.

De Individual is verkrijgbaar vanaf 3.799 euro in 40”-uitvoering, vanaf 4.799 euro voor het 46”-model en vanaf 5.799 euro voor de 55”-versie.


EDITORS' CHOICE