NIEUWSKEF

Primeur op ISE: KEF X300A computerspeaker

Redactie HiFi.nl | 30 januari 2013 | Fotografie PHOTO40 | KEF

Helemaal nieuw is ie weliswaar niet, want al in september werd de X300A van KEF aangekondigd. Met enige vertraging is de computerspeaker tijdens ISE 2013 in ieder geval voor het eerst te zien.

KEF heeft met de X300A niet zomaar een computerluidspreker ontwikkeld, maar één die iedere computer, smartphone of tablet omtovert in een hifi-apparaat. De luidspreker is voorzien van de allernieuwste technologie die normaliter alleen is voorbehouden voor high-end audioapparatuur. Daarnaast valt ook direct de gelijkenis met de LS50 op.

Elke luidspreker beschikt over twin klasse AB versterkers – één voor de hoge frequentie- (HF-) signalen en de ander voor midden- en lage frequenties (MF/LF). Hoogperformante toroïdale transformatoren minimaliseren ruis en elektromagnetische interferentie. Om het allerbeste uit de twin klasse AB versterkers te halen, beschikt de X300A over het prijswinnende Uni-Q driverontwerp van KEF’s vlaggenschip, de Blade.

Met de X300A geniet je van je muziek, films en games op de manier zoals de makers dat voor ogen hadden. Dankzij een digitale 96kHz/24-bit onderlinge luidsprekeraansluiting behoudt X300A elke byte aan informatie, zonder enig verlies of vervorming. Om signaalruis te voorkomen, welke wordt veroorzaakt door de interne digitale omvormer in uw computer, smartphone of MP3-speler, beschikt X300A over zijn eigen hoogwaardige DAC. Al deze dingen samen leiden ertoe dat het geluid dat je hoort uitermate nauwkeurig klinkt.

De X300A wordt door middel van een geheel digitale USB-link aangesloten op je computer en aan elkaar gekoppeld. Daarnaast beschikt de X300A over een back-up analoge input, zodat iedere smartphone, tablet of MP3-speler eenvoudig aangesloten kan worden. De richtprijs van de X300A is net geen achthonderd euro per paar, beschikbaarheid wordt binnen enkele weken verwacht, dus achter een snelle recensie gaan we ook aan. 

Ook KEF's Blade en de hier afgebeelde Muon waren weer op de stand te vinden

MERK

EDITORS' CHOICE