NIEUWSDALI

Dali introduceert Kubik Free en Fazon Mikro op ISE

Redactie HiFi.nl | 29 januari 2013 | Fotografie PHOTO40 | DALI

We schreven er in de aanloop naar de ISE al over, en op de eerste ochtend in de RAI vandaag liepen we ze meteen tegen het lijf: de nieuwe aanwinsten bij Dali, waar de bekende Epicon 8 al trotse poortwachter vooraan de stand te vinden is.

De Kubik Free, de eerste full range actieve speaker van Dali, hangt in vol ornaat en alle mogelijke kleuren aan de wanden van de stand. Tijd voor een snelle update vanaf de beursvloer dus! Het betreft nog prototypes, maar daar bevinden zich ook werkende modellen onder. Verwacht wordt dat de Kubik Free aan het begin van de zomer gelanceerd wordt, dus mogelijk zien we in mei in München de definitieve versies. 

De Kubik Free links, met de nieuwe Fazon Mikro rechts

De essentie van dit type zit hem in de connectiviteit. Hij is namelijk aan vele bronnen aan te sluiten. "Met de Kubik Free hebben we willen bewijzen dat je met een 'oldschool' hifi-insteek en een slim ontwerp een echte audio-ervaring uit een actieve speaker kunt halen." Onder meer Bluetooth 3.0, optische connecties voor aansluiting op tv, streamers of cd-spelers, usb voor pc, iPad en iPhone, en een 3.5mm jack. Ook is de Kubik Free voorzien van de mogelijkheid een bron zoals je iPhone via usb direct op te laden. 

De Kubik Free is een 2-weg actieve speaker met een 5 inch woofer en een 25mm soft dome tweeter. De digitale versterker levert 100Watt met vier individuele kanalen. Hij is solo in te zetten voor je muziek, maar kan ook in 2.1 opstelling aan bijvoorbeeld je tv aangesloten worden. Eén actief model is voldoende, de andere speaker is een passieve aanvulling. De verwachte marktprijs zal 799 euro zijn voor een actief model, en 1099 voor een paartje (met een passieve speaker). Als je een actieve Kubik Free later alsnog aan wil vullen met een passieve variant, betaal je waarschijnlijk 369 euro. 

De Fazon Mikro op zijn beurt is het nieuwste en kleinste lid binnen de Fazon familie. De behuizing is uit aluminium vervaardigd. Volgens Dali levert deze speaker geen ‘micro’ geluid, maar komt er verrassend veel volume uit de compacte speaker. Op de stand hebben we alleen de Kubik Free eens kunnen horen. Later meer!

Kijk ook eens op de Dali Special

MERK

EDITORS' CHOICE