Weekendtip: Café Engels Show 2013

De Café Engels Show is terug en wordt in 2013 gepresenteerd door Sense of Music. De nieuwste editie heeft als thema ‘Analogue Extrema’ meegekregen. Tijdens het evenement dat dit weekend op zaterdag 23 en zondag 24 maart plaats vindt zijn liefst veertien verschillende analoge opstellingen te bewonderen, van vooraanstaande fabrikanten en importeurs die zich bezighouden met analoge weergave. Daarnaast heeft Sense of Music een bijzondere actie voor liefhebbers van analoog. Op de Special vind je alle info en de deelnemende partijen.

Sense of Music is al fervent voorvechter van analoge weergave, maar wil zich de komende jaren nóg verder specialiseren in draaitafels, toonarmen, elementen en phono voorversterkers. Het startschot voor een nog betere samenwerking met alle vooraanstaande fabrikanten zal worden gegeven tijdens de Café Engels Show 2013 op 23 en 24 maart.

Cabasse op de vorige editie van de show in 2011

In liefst veertien verschillende kamers van het grandcafé aan het Rotterdamse Stationsplein 45 zijn even zoveel analoge opstellingen geplaatst die gratis te bezoeken zijn voor geïnteresseerden. Niet alleen zijn hier demonstraties van diverse importeurs en fabrikanten, maar wordt op diverse stands ook vinyl en analoog toebehoren verkocht. Dat alles aangekleed met livemuziek.

Tijdens de Café Engels Show 2013 is ook een heel bijzondere LP verkrijgbaar. De 180 gram versie van het album Sweet And Low van Imgram Washington is een metal mastering project verzorgd door de beste LP cutter van Duitsland: Günther Pauler van Stockfish. Daarna is de LP geperst met Duitse grundlichkeit bij Optimal, ook in Duitsland. De muziek is opgenomen door de bekende engineer Fritz de With van STS Digital.

Van dit analoge buitenkansje zijn slechts vijfhonderd exemplaren beschikbaar voor de speciale prijs van vijf euro, in plaats van de normale prijs van 19,95 euro. De LP is beide dagen tussen 10 en 12 uur verkrijgbaar, uiteraard zolang de voorraad strekt. Verder zullen tijdens de showdagen een aantal aantrekkelijke aanbiedingen verkrijgbaar zijn voor de bezoekers. 

De deelnemende importeurs, merken en partijen tot nu toe:

Aspera Audio
Auditorium
Clearaudio
Dynamic Soulutions
HiFi.nl
Holland link
John van Gent
Music2
Music Emotion
Musical Reality
Nottingham Analogue
Nutters Audio
Pluto
STS Digital
Tonar
Van de Leur Audio, Bauer "der Platenspieler"
X-fi
VPI Industries 

Kijk op de Special voor alle deelnemende partijen.

Sense of Music heet je van harte welkom tijdens de Café Engels Show op zaterdag 23 en zondag 24 maart bij Engels Grandcafe op Stationsplein 45 in Rotterdam. Beide dagen is de show van 10 tot 17 uur toegankelijk en de toegang is, zoals gebruikelijk, gratis.

MERK

EDITORS' CHOICE