Vandaag: Alon Wolf demonstreert Magico S1 bij AudioXperience

Redactie HiFi.nl | 17 februari 2013 | Magico

Vandaag zal Alon Wolf, ontwerper en eigenaar van het Amerikaans luidsprekermerk Magico, zijn nieuwste vloerstaande creatie bij AudioXperience presenteren: de Magico S1. Alon vertelt tijdens deze introductie over zijn ontwerpkeuzes, en draait natuurlijk zijn favoriete muziek. Een uitstekende gelegenheid om met de man achter het merk kennis te kunnen maken.

De S1 bestaat, net als de andere Magico modellen, uit een volledig aluminium behuizing. Een ‘monocoque’ met een wanddikte van 1 cm en 30,5 cm in diameter. Naast het ontbreken van storende naden zijn andere voordelen het minimaliseren van diffractie, inwendige resonanties en benodigde dempingsmaterialen. De behuizing is net als de grotere S5 inwendig voorzien van nauwkeurig berekende, massief aluminium verstevigingsribben, waardoor een stijf en stabiel geheel ontstaat. De S1 weegt dan ook 46 kilo per stuk.

Voor het laag-midden is een volledig nieuwe 18 cm Nano-Tec eenheid ontworpen, terwijl voor het hoog dezelfde 2,54 cm Berillium tweeter als in de S5 wordt gebruikt. "Ondanks dat de S1 een gesloten kasconstructie heeft is de laagweergave adembenemend te noemen," stelt AudioXperience; "Wat ons betreft zet Magico met de S1 nieuwe maatsta-ven in haar prijsklasse! De nieuwe Magico S1 is niet alleen bloedstollend mooi om te zien, maar zowel constructie-technisch als gehoormatig wederom grensverleggend goed."

Magico S1 presentatie
Vandaag van 14-17u 

AudioXperience
Spegelt 66
5674 CD Nuenen
T: +31402906344
E: info@audioxperience.com
Website 

MERK

EDITORS' CHOICE