NIEUWSCerwin-Vega

Cerwin-Vega: alles over de subwoofer

Redactie HiFi.nl | 10 september 2012 | Cerwin-Vega

Op de Cerwin-Vega website kwamen we een interessante brochure tegen. Hierin wordt antwoord gegeven op alle prangende vragen rondom het aanschaffen van een subwoofer. Maar nog interessanter: Waarom is een subwoofer eigenlijk zo belangrijk? Cerwin-Vega legt uit.

Volgens het merk kan een subwoofer veel toevoegen aan je PA setup. Een woofer doet namelijk meerdere dingen binnen je set. Het moet de laagste frequenties met een hoog volume nauwkeurig reproduceren samen met het laag-midden-en mid-range materiaal. Door de laagste frequenties te verplaatsen van je reguliere PA speakers naar je subwoofer, kunt je een groot deel van het extra werk elimineren dat de top box probeerde te reproduceren. Zo zullen je standaard speakers efficiënter en bij hogere volumes.

Cerwin-Vega neemt je vervolgens stap voor stap mee, zodat je uiteindelijk de goede subwoofer kiest. De keuze is natuurlijk afhankelijk van vele factoren, zoals grootte, de speakers die je al hebt, en wat je ermee wilt doen. Kijk voor de hele brochure hier


EDITORS' CHOICE