Home Cinema introducties Cambridge Audio CES 2013

In de aanloop naar de Consumer Electronics Show kondigde Cambridge Audio al aan met hun nieuwe Blu-rayspeler te komen, de Azur 752BD. De speler kan niet alleen Blu-ray, DVD, SACD en CD afspelen maar speelt ook alle streams en digitale bestanden af. Maar het merk had in haar hotelkamer in het Venetian meer in petto. 

Zo is ook de gloednieuwe AV-receiver die we inmiddels alvast bij importeur Dimex aangevraagd hebben uit de doeken gedaan: de Cambridge Audio Azur 751R, met unieke upscaling skills voor zowel audio als video. Dat is, video upgraden naar 1080p en audio boosten naar 24-bit/192kHz kwaliteit.

Ook aan boord: de volledige eisen die je aan een full range home cinema receiver mag stellen; 7.1 inputs, twee Texas Instruments 32-bit DSP's voor een willekeur aan surround opties en speaker opstellingen, en een breed scala aan HDMI in- en outputs. Een van de unieke features is de mogelijkheid tot 'DTS remapping' om DTS-HD en Master Audio naar een 7.1 opstelling te dirigeren. Cambridge stelt een aantal opties van de 651R en 751R zelf even aan je voor; 

We hebben er op de CES voor gekozen zelf ook wat korte filmpjes te maken, om een betere indruk te kunnen geven van de show, haar stand en luisterruimtes, en de nieuwe producten die er getoond werden. Omdat de muziek in het (bovendien erg donkere) vertrek bij Cambridge Audio nogal hard stond, is dat daar niet gelukt. Mooi dus, dat we onderstaande video van het team van Cambridge zelf ook nog tegenkwamen. Prijs en beschikbaarheid gaan we uitzoeken!

Op de hoogte van al het CES 2013 nieuws? Zie de Special Page

EDITORS' CHOICE