NIEUWSUnique Music

Demonstratie digitale ruimte correctie

Redactie HiFi.nl | 18 januari 2013

Wanneer je muziek luistert via een pc of Mac, is het gebruik van digitale ruimte correctie een aanrader. Om je wegwijs te maken in digitale ruimte correctie, verzorgt Homestudio samen met Unique Music op zaterdag 26 januari een demonstratie in Utrecht.

Door gebruik van digitale ruimte correctie wordt het geluidsbeeld transparanter, klinkt het stereobeeld beter, de basweergave strakker en neemt de luistermoeheid af. Kortom, allemaal voordelen.

De Dirac Audio Processor kan daarbij worden toegepast als virtuele geluidskaart en werkt samen met de gebruikte mediaspeler. Hij is compatible met standaard geluidskaarten en USB DAC's en kan vier filters aanspreken. Deze filters worden gemaakt in Dirac Live Room Correction Suite met behulp van een USB meetmicrofoon. Tijdens de demonstratie komt het maken van filters meerdere keren aan bod.

Ben je ook geïnteresseerd in de voordelen van digitale ruimte correctie en wilt aan den lijve ervaren hoe dit klinkt? Kom dan naar Cultureel Centrum de Musketon, Hondsrug 19, 3524 BP te Utrecht. Je bent van harte welkom van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie op de websites van Unique Music en Homestudio.


EDITORS' CHOICE