NIEUWSLG

Televisie nieuws op CES 2013

Redactie HiFi.nl | 09 januari 2013 | LG

Natuurlijk is er ook veel ruimte voor televisies op CES 2013. 4K-televisies en OLED schermen zijn volop vertegenwoordigd in Las Vegas. Onder andere Sony en Samsung toonden hun 4K-tv’s tijdens de beurs, en LG en Samsung etaleerden hun gebogen OLED schermen.

Ultra HD
Televisies met ultra hoge resolutie zijn hot tijdens CES. Sony toonde een prototype van haar 4K OLED-televisie en kondigde aan dat het ‘s wereld eerste ‘native’ 4K-filmdistributiedienst zal lanceren deze zomer. 4K-televisies hebben een beeldresolutie van 3840 bij 2160 pixels. Dit geeft een beeld dat vier keer scherper dan ‘gewoon’ full-hd.

Toshiba deed er nog een schepje bovenop door drie 4K-tv’s te presenteren. Het zal gaan om schermen van 58, 65 en 84 inch en ze zullen de serienaam L9300 krijgen. De tv’s bevatten een processor die content kan upscalen naar 4K-resolutie. 3D beelden bekijken kan ook, via een passieve bril. Een precieze releasedatum is nog niet bekend.

Curved OLED
Opvallend is dat zowel LG als Samsung ‘de eerste’ curved 3D OLED tv introduceerden in Vegas. LG’s gebogen scherm is een 55-inch tv met een buiging van vijf graden. De OLED tv heeft ook 3D technologie aan boord, die volgens LG nog meer tot zijn recht komt dankzij de buiging van het scherm. Over het gebogen scherm van Samsung zijn nog niet veel details bekend. Het lijkt erop dat beide merken helemaal niet van plan waren de curved OLED televisies op CES te introduceren. Toen van elkaar bekend werd dat de ander eenzelfde televisie had ontwikkeld, is waarschijnlijk alsnog besloten om de gebogen OLED’s tentoon te stellen. Het gaat bij beide merken nog om een prototype. In onderstaande video krijg je alvast een voorproefje van de curved OLED van LG.  

4K tablet
Nog meer 4K nieuws: Panasonic introduceerde zelfs een 20-inch 4K Windows 8 Tablet. Het gaat om een joekel van een tablet, die wel zeer smal is, met Ultra HD resolutie. Hiermee richt Panasonic zich vooral op de professional. We zijn heel benieuwd naar het prijskaartje van die giga tablet, maar ook dat is nog niet bekend gemaakt.   

Voor al het nieuws uit Las Vegas, zie de CES Special Page!


EDITORS' CHOICE