NIEUWSSennheiser

CES 2013 Innovation Awards

Redactie HiFi.nl | 13 januari 2013 | Sennheiser

Tijdens de CES worden elk jaar de CES Innovations Awards uitgereikt. Nieuwe producten worden beoordeeld door een vakjury en er worden prijzen uitgereikt in categorieën als ‘Beste hoofdtelefoon’ en ‘Beste home audio product’.

IE800 In-ear canal headphones
In de categorie beste hoofdtelefoon is geen grote on-ear headphone in de prijzen gevallen, ook al zou je dat misschien verwachten. De prijs ging naar de compacte IE800 In-ears van Sennheiser. Deze audiofiele in-ears hebben een aardig prijskaartje – ze kosten 999 dollar – maar volgens de CES jury krijg je wel waard voor je geld. De IE800 In-ears hebben heel kleine ‘extra wide band’ dynamische drivers aan boord. Deze kleine full-range transducers zijn in staat om een breed frequentiegebied te bestrijken, wat vervolgens zorgt voor ongelooflijke helderheid in een uiterst compacte behuizing.

Bang & Olufsen BeoPlay A9
In de categorie ‘High Performance Home Audio’ won de BeoPlay A9 van Bang & Olufsen. Deze draadloze speaker lijkt een beetje op een sattelietschotel, maar dan mooi. De speaker werkt via AirPlay en is hoe dan ook een eyecatcher in huis. Volgens de jury van CES klinkt hij ook nog goed genoeg om als winnaar uit de bus te komen. De BeoPlay A9 kost 1999 euro.

Harman Kardon BDS 577
Harman Kardon sleepte met de BDS 577 de prijs in de wacht voor het beste AV Component. Dit 3D Blu-ray systeem heeft volgens de jury dezelfde features als Blu-ray systemen die uit verschillende onderdelen bestaan, inclusief hoogwaardige versterkers, maar dan zonder de kabels. Ook heeft de BDS 577 AirPlay, Bluetooth, Wi-Fi en YouTube aan boord.

Kijk voor al het CES nieuws vanuit Las Vegas op de Special Page


EDITORS' CHOICE