NIEUWSSony

CES 2013: Opmerkelijke gadgets

Redactie HiFi.nl | 08 januari 2013 | Sony

Natuurlijk zijn onze HiFi.nl verslaggevers vooral ter plaatse bij CES 2013 in Las Vegas om alle nieuwste audioapparatuur te bewonderen, maar tijdens CES worden ook een hoop leuke gadgets gepresenteerd. Hieronder wat opmerkelijke exemplaren die we jullie niet willen onthouden. 

COOKOO watch
De COOKOO watch is ‘s wereld eerste ‘designer’ horloge dat analoge weergave combineert met een digitaal display dat in verbinding staat met je iOS devices. Via de COOKOO App (verkrijgbaar in de App Store) kun je notificaties ontvangen op je pols, ook al is je telefoon niet bij je in de buurt. Zo blijf je altijd op de hoogte. Zo zie je op het horloge facebook berichten binnenkomen, telefoontjes, gemiste oproepen en kalender reminders. Je krijgt de notificaties via een vibratie of een bliepje.

Via de command knop kun je ook acties uitvoeren. Zo kun je een foto nemen, inloggen op facebook of locaties taggen. Het horloge maakt gebruik van Bluetooth 4.0. Daarnaast heeft het horloge kras werend mineraal glas en is hij waterproof.

Eton Rugged Rukus & Rukus XL
Draadloze speakers zijn allang geen noviteit meer maar Eton presenteert toch wel twee heel bijzondere exemplaren tijdens CES. De twee Bluetooth portable speakers werken namelijk op zonne-energie. De Rugged Rukus en Rukus XL werken met elk Bluetooth compatible apparaat en hebben een geïntegreerde batterij die op zonne-energie werkt.

Vijf uur zonlicht staat volgens het merk gelijk aan ‘dag en nacht lang continu afspelen’. De Rugged Rukus kost 99 dollar. Heb je liever iets groters, dan is er de Rukus XL. Deze speaker heeft 8 full-range drivers en werkt tevens op zonne-energie. De XL versie kost 200 dollar.

Impecca Zoo Tunes
Een serie speakers waar alle CES bezoekers vrolijk van worden. Tenzij je iets tegen dieren of vrolijke kleurtjes hebt natuurlijk, maar daar gaan we maar even niet vanuit.

De serie bestaat uit lichtgewicht draagbare speakers die werken via Bluetooth en die zo compact zijn dat ze in je handpalm passen. De Zoo Tunes speaker is verkrijgbaar in verschillende dierenkarakters zoals een tijger, kat, uil of panda en is daarom leuk voor kinderen, maar stiekem ook gewoon voor volwassenen. De speakers kosten 49,99 dollar en zijn verkrijgbaar vanaf februari.

Sony waterbestendige Walkman
Je zwemt graag maar mist een muziekje tijdens het baantjes trekken? Dat is nu geen probleem meer. Sony heeft tijdens CES namelijk een mp3-speler geïntroduceerd die waterbestendig is tot een diepte van 2 meter.

Sony noemt de nieuwe Walkman NWZ-W273 dan ook een echte sport mp3-speler. Zelfs na de training, tijdens het douchen, kun je gewoon muziek blijven luisteren. De Walkman kan onder stromend water worden afgespoeld om hem schoon te houden. Handig bij transpiratie na een flinke sportinspanning. De Walkman W273 mp3-speler van Sony kost 80 euro en is verkrijgbaar in wit, zwart en blauw vanaf februari 2013.

Kijk voor al het nieuws over CES 2013 op de Special Page


EDITORS' CHOICE