Transmission Audio M3MKII bij Tingsha Audio

Afgelopen zomer was er gelegenheid om een bezoek te brengen aan importeur Tingsha Audio. In het chique Antwerpse appartement dat gedeeltelijk in gebruik is als luisterstudio, demonstreert Jean-Paul een aantal merken, waarvan Tingsha de distributierechten heeft in de Benelux en Duitsland. Het doel was om te luisteren naar de M3MkII van Transmission Audio uit Zweden en verder kennis te maken met de producten die deze importeur in de markt zet.

Uit Music Emotion - Oktober 2012

Transmission Audio is volledig gespecialiseerd in de ontwikkeling van zogenaamde ribbon drivers. Luidsprekers met ribbon drivers vormen al snel een overtreffende trap ten opzichte van andere driverprincipes. In het algemeen hebben ribbons zeer weinig massa.

Dat verklaart hun enorme snelheid, vermogen tot subtiele en verbluffende detaillering, neutraliteit, fabelachtige dynamische mogelijkheden en het gebrek aan dynamische compressie. Al vanaf de vijftiger jaren werden ribbons succesvol toegepast. Denk maar aan de nog steeds weergaloze Kelly ribbon hoorns. Een groot gedeelte van de meest succesvolle en realistisch klinkende luidsprekers uit de geschiedenis hebben vaak ribbons of vergelijkbare planar drivers, zoals magnetostaten en Oscar Heil transformers aan boord.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE