REVIEWMeitner

Meitner MA-2, EMM Labs Pre2 en EMM Labs XDS1

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 18 januari 2013 | Fotografie Fabrikant | Meitner

Wanneer ik kijk naar de topmerken die zich specialiseren in DA en AD conversie, dan valt me op dat die zowel in de studiowereld als binnen de audiofi ele gemeenschap grote waardering en erkenning oogsten. Iedereen die behoort tot deze twee doelgroepen kent wel de namen Weiss, dCS, Antelope en last but not least; EMM Labs / Meitner.

Uit Music Emotion - Oktober 2012

Tot voor kort vond ik het vreemd dat ontwerper Ed Meitner zowel producten uitbrengt onder de naam EMM Labs als onder de naam Meitner. Sinds vandaag ken ik de verklaring voor dit onderscheid. Importeur Alex Loth van A10Audio-Room4Music vertelt me dat het om twee verschillende lijnen gaat, waarbij EMM Labs de toplijn vertegenwoordigt.

De aanleiding voor mijn bezoek aan zijn winkel wordt gevormd door de Meitner MA-2. Een cd-speler met digitale inputs die sinds kort op de markt is. Ik beluister hem hier omdat ik niet alleen de akoestiek van deze ruimte ken maar ook omdat ik op deze wijze beter kan profi teren van de ervaring die Alex ondertussen opgedaan heeft met de MA-2, bijvoorbeeld op het gebied van de bekabeling in combinatie met de gebruikte luidspreker.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE