Chattelin Audio Systems

Werner Ero | 20 januari 2013 | Fotografie Fabrikant

Heden ten dage is er sprake van een ware aardverschuiving in de audiobranche. Winkels en importeurs zijn steeds vaker genoodzaakt hun deuren te sluiten en de zekerheden van gisteren zijn de onzekerheden van vandaag, morgen en misschien zelfs ook van overmorgen.

Hoofdredenen zijn naast de slechte economische situatie in ons land, een verzwakt en versnippert consumentenuitgavepatroon en een gestaag oplopende verschuiving van de reguliere vakhandel naar internetwinkels en personen die producten niet gehinderd door enige vakkennis, tegen een veel lagere prijs 'doorschuiven'. In dit artikel neemt Peter Chattelin van Chattelin Audio Systems uit Den Haag, mij een dag mee bij het finetunen van een set. En vooraf kan ik u al verklappen dat hier veel meer bij komt kijken dan menigeen denkt!

Uit Music Emotion - Oktober 2012

Het is maandagochtend 6 augustus jongstleden, als ik een opmerkelijk ontspannen Peter Chattelin tref in dit keer een Amsterdams in plaats van Haags eetcafé. Reden van onze samenkomst is overleg over de aanpak van dit systeem tuning artikel en een later bezoek aan een Amsterdamse muziekliefhebber. Een rasechte muziekliefhebber die steeds een stapje verder wil doorgroeien, op weg naar een steeds beter en completer top high-end systeem.

Door het prachtige weer waarbij de zomerzon door het ontbreken van wolken optimaal in staat wordt gesteld zijn zonnestralen subtiel door het bladerdak van de aanwezige bomen te laten sijpelen, ontstaat er al snel een boeiend gesprek. Naast de drukke activiteiten voor zijn succesvolle Pink Floyd tribute band genaamd Pink Project' (die pas geleden voor een tweede keer in een uitverkocht Ahoy speelde!), is het al snel duidelijk dat Peter zich naast irritatie, vooral grote zorgen maakt over hoe het er momenteel in de Nederlandse audiobranche aan toe gaat.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE