NIEUWSQAT

QAT Audio nu ook in Nederland

Redactie HiFi.nl | 27 december 2012 | QAT

QAT Audio Technology is een audiofabrikant uit China, die er naar streeft een perfecte combinatie van kwaliteit, kunst en technology te bieden. Het QAT team bestaat uit designers, IT specialisten, etenschappers en audio engineers uit vele windstreken, zo schrijft importeur YN Audio, die vanaf heden de distributie in Nederland zal verzorgen.

Radiance Series
De Radiance-serie bestaat uit een muziekserver en bijpassende versterker. De MS5 is een volledig door QAT zelf ontwikkelde muziekserver, met eene DAC op basis van 2x de AD1955, er wordt gebruik gemaakt van een zware ringkern transformator en audio grade componenten, de software draait op een SSD schijf en de muziek wordt opgeslagen op een 2TB harddisk.

De server maakt gebruik van een door QAT zelf geschreven, volledig op audio gerichte software (geen Windows, Linux of ander OS). Het is een all-in-one oplossing die uit de doos direct werkt en eenvoudig te bedienen moet zijn met een tablet. De MS5 heeft een internet radio en biedt de mogelijheid in hoge kwaliteit CD’s op de interne harddisk te rippen. Ook kun je eenvoudig vanaf een usb-schijf/stick bestanden kopiëren of bestanden van de server backuppen.

De bijpassende Radiance 850 versterker levert ondanks zijn bescheiden formaat een stevige 2x 100 Watt aan 8 Ohm. De voortrap maakt gebruik van een FET schakeling. Voor meer informatie kun je terecht op de website van QAT Audio.

Crystal Series
De Crystal-serie van QAT Audio bestaat uit een hybride geïntegreerde versterker en een cd-peler. "De Crystal 825 versterker ziet er niet alleen adembenemend uit, maar ook wat luisterplezier betreft zal hij de meest kritische muziekliefhebber voor zich kunnen winnen." De 825 is een true dual mono Klasse A design met een krachtige Military Spec R-transformer, ELNA audio grade condensatoren en in de voortrap wordt er gebruik gemaakt van 12AT7 Silver Net buizen. De versterker levert 2 x 100Watt aan 8 Ohm.

De Crystal 520 cd-speler weegt maar liefst 29 kg. Hij maakt gebruik van het befaamde Philips CDM-Pro 2 loopwerk dat steunt op 4 speciale schokbrekers. De cd-speler is uitgerust met dezelfde gebalanceerde DAC als in de MS5 server. "Een werkelijk hoogstandje dat in staat is het maximale uit elke CD te halen."

Kijk voor meer informatie op de website van QAT Audio of importeur YN Audio.


EDITORS' CHOICE