Advance Acoustics WTX-1000 bluetooth apt-X ontvanger

Redactie HiFi.nl | 24 december 2012 | Advance Acoustic

De Bluetooth apt-X productserie van Advance Acoustic krijgt een nieuwe telg. Naast de bekende WTX-500 en de luidsprekerserie AIR met Bluetooth ontvanger gaat Advance Acoustic weer een stapje verder met de nieuwe WTX-1000. Deze Bluetooth apt-X ontvanger heeft naast een analoge RCA uitgang ook een optisch- en coaxiaal digitale uitgang. Importeur Servi-Q legt uit.

Wij leven in een tijd waarin muziek steeds minder gekoppeld is aan een fysieke drager. Audiobestanden worden opgeslagen op allerlei media: telefoons, laptops, computers, tablets, muziekspelers, et cetera. Maar de weergavekwaliteit verbetert wanneer de muziek wordt weergegeven via een “echte” geluidsinstallatie.

De nieuwe Bluetooth ontvanger WTX-1000 van Advance Acoustic heeft muzikaal talent. De WTX-1000 moet het beste van de nieuwste Bluetooth technologie bieden, dankzij de introductie van apt-X codec. Compatibel met alle A2DP Bluetooth-apparaten, onthult zij de muziek in "CD-kwaliteit".

Audiobestanden in FLAC, Apple Lossless of PCM worden gereproduceerd als vrijwel perfect. MP3- of AAC-bestanden worden verzonden zonder decodering en dus zonder afbraak. Het dynamisch bereik van 92dB, de 16-bits resolutie en de zeer fraaie frequentiecurve tussen 10 Hz en 22 kHz zorgt ervoor dat dit kleine apparaatje de muziek zo gedetailleerd en natuurlijke kan doen reproduceren. Via je smartphone kun je bijvoorbeeld Spotify en Aupeo content streamen naar uw audiosysteem.

Mocht het bronapparaat niet met apt-X werken, dan is dat geen problem. De WTX-1000 is in staat om andere Bluetooth protocollen te ondersteunen. De WTX 1000 kunt u via de lijnuitgang (RCA) aansluiten op een willekeurige lijningang (AUX) van bijvoorbeeld een versterker. Maar u kun hem ook via de digitaal optische en coaxiale uitgang rechtstreeks op een D/A converter aansluiten, al dan niet ingebouwd in een versterker. Het rechtstreeks aansluiten op een D/A converter verbetert, afhankelijk van de kwaliteit van de D/A converter, de weergave kwaliteit hetgeen vooral merkbaar is in meer detail en dynamiek.

Afmetingen (BxHxD):130 x 48 (110 ant. verticaal) x 150mm (incl. antenne). De gangbare winkelprijs is €169,-, kijk voor meer informatie op de website van importeur Servi-Q.

Highlights                                                                              

  • Digitaal optische en coaxiaal digitale uitgang
  • Stream via smartphone bijvoorbeeld Spotify-content draadloos naar je audiosysteem
  • Uitstekende stereo audio kwaliteit door de nieuwste apt-X codec
  • Aan te sluiten op elk apparaat met een lijningang of digitaal op een D/A converter
  • Ontvangt  Bluetooth audiosignalen van onder andere telefoons, iPod Touch en tablets
MERK

EDITORS' CHOICE