Van de Leur Audio en supporting act Aktyna

Terwijl Nederland lijkt te zuchten onder de crisis die Europa treft, zijn de Nederlandse spaartegoeden nog nooit zo hoog geweest. Geld wordt op banken opgepot tegen onwaarschijnlijk lage rentes voor het geval nog slechtere tijden ons treffen. Het zou veel beter zijn voor Nederland als die spaartegoeden worden aangebroken en koopzucht zich van ons meester maakt. Mocht dat gevoel u overvallen, dan weet ik een nieuw Nederlands talent te vinden dat met plezier een vooren eindversterker met de hand in elkaar zet.

Van de Leur Audio is een jong bedrijf dat kans heeft gezien met veel inspanning en volharding producten te ontwikkelen die een vaste plaats verdienen op de schappen van een handvol serieuze audiodealers, waar beseft wordt dat mooie audio ook uit Nederland kan komen. Tegelijk werden een paar sets Aktyna A.R.I.S. voetjes gebracht. Genoeg spullenboel om dagen te experimenteren en te luisteren.

Uit Music Emotion - September 2012

Pim van de Leur startte met een duidelijk doel voor ogen: het op de markt zetten van een versterkercombinatie, bestaande uit een buizen-lijnvoorversterker met phono-ingang en een halfgeleider eindversterker. Gedurende de ontwikkeling van beiden zocht hij onder meer contact met Menno van der Veen voor de buizentechniek en met Bruno Putzeys van Hypex voor het opzetten van een klasse D eindversterkerschakeling.

De resultaten staan hier voor mij en ik zal proberen kort te beschrijven wat Van de Leur Audio heeft gedaan en wat men aan schakelingen heeft bedacht in de Italiaanse behuizingen. De lijnvoorversterker is voorzien van een phonovoorversterker, die geschikt is voor MM- of MC-elementen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE