ARTIKELJK Acoustics

35 jaar JK Acoustics

Op 14 en 15 september 2012 viert Johan Ketelaar dat hij in 1977 in 't Harde startte met zijn bedrijf JK acoustics. Voor sommigen zou dat een mooie aanleiding vormen om afscheid te nemen van de trouwe klanten en aansluitend te gaan genieten van een welverdiend pensioen. Maar niet voor iemand als de nog steeds door passie gedreven Johan. Integendeel! Hij ziet het juist als het perfecte moment om een geheel nieuwe elektronica lijn te presenteren.

Uit Music Emotion - September 2012

Op een zonnige dag betreed ik het pand van JK acoustics om voorafgaand aan de officiële introductie vast een indruk te krijgen van de nieuwe lijn. En natuurlijk om in vogelvlucht door de afgelopen 35 jaar heen te gaan. Ik word enthousiast begroet door de meester zelf. Na een hartelijke handdruk wijst hij trots naar een lage kast waarin ik diverse Ultimate componenten zie staan. Bovenop de kast staat links het fraaie cd transport dat al jaren het referentieloopwerk van JK acoustics is.

In visuele zin mooi afgestemd op dit loopwerk staan daarnaast achtereenvolgens de nieuwe Reference cd-speler, de Reference voorversterker en de Reference dac. Allemaal dezelfde mooie, uit massief aluminium vervaardigde, behuizing met de kenmerkende zwarte afgeronde hoeksegmenten. De topplaten zijn vervaardigd uit zwart acryl. Het ziet er degelijk, strak en oogstrelend uit.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE