REVIEWVan Buren

Van Buren Audio Design Sylva Luidsprekers

Werner Ero | 16 december 2012 | Fotografie Fabrikant | Van Buren

Tijdens mijn eind oktober 2010 gehouden interview met Linn oprichter Ivor Tiefenbrun, heb ik naast de bijzondere audiowinkel Aelivé in het Zuid-Hollandse Bergambacht, ook met de in eigen beheer vervaardigde Van Buren audio design luidsprekers kennis kunnen maken. Een voor mij op dat moment nog volkomen onbekend merk, maar wel een met erg veel potentie. Die eerste kennismaking smaakte vervolgens dermate goed, dat ik nu enkele jaren later in staat wordt gesteld de gloednieuwe Sylva te testen. Nu eens niet de zoveelste designweergever met enkel een mooi smoeltje, maar een daadwerkelijk grensverleggend product wat vele monden open zal doen vallen.

Uit Music Emotion - September 2012

Nu inmiddels al weer twee jaar later, kan ik mij zowel het interview met Ivor als de prachtige conceptmatig ingerichte winkel met de hartelijke en professionele ontvangst en de indrukwekkend goed presterende Van Buren luidsprekers, nog heel goed herinneren.

Ik moet u eerlijk bekennen dat ik mij normaliter nooit zo aangetrokken voel tot wat ik gemakshalve maar even designluidsprekers noem. Oftewel producten waaraan je op 50 meter afstand al kunt zien dat ze vooral zijn ontworpen om te appelleren aan de smaak van wat binnenhuisarchitecten graag willen zien en daarbij vaak een weergave bezitten die voor iedere serieuze muziekliefhebber eigenlijk volstrekt onacceptabel is. Dat het gelukkig ook anders kan bewijzen de gebroeders Van Buren met het door hun in 1999 opgerichte Van Buren audio design.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE