Leema Acoustics Elements DAC

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
René van Es | 01 april 2013 | Fotografie Fabrikant | Leema Acoustics

Heel recent kreeg ik een grote dac/ processor/lijnvoorversterker in huis die ongeveer alles kan wat men zich wensen wil, behalve een ei bakken. Met een navenant prijskaartje van ver boven de 5000 euro. Dan is het toch een Calimeroeffect als daarna een half zo brede dac/lijnvoorversterker binnenkomt die het kunstje moet evenaren. Op de voorkant staat de naam Leema Acoustics en dat geeft direct vertrouwen, want mijn ervaringen met het merk in het verleden zijn goed. Dus snel aan de stroom, nooit meer uitzetten en heel veel spelen.

Uit Music Emotion - September 2012

Leema is bepaald niet bescheiden in de aanhef van de beschrijving. Men noemt de dac een benchmark in digitaal-naaranaloog conversie, in prestatie en in mogelijkheden. De Leema Quattro Infinity Multi-dac topologie, met een viertal Cirrus Logic CS4351 converters, is een doorontwikkelde en verbeterde versie van die in de grote Antila IIS ECO cdspeler. De converters kunnen, ondanks de bescheiden afmetingen van de Elements DAC, signaal ontvangen van maar liefst drie optische en drie coaxiale S/PDIF-ingangen plus een USB-poort.

Zoals tegenwoordig op dit niveau verwacht mag worden, is elke ingang geschikt voor 24 bit / 192 kHz samplerates. Dit geldt ook voor de asynchrone USBingang, waar u voor de hoogste samplerate wel een driver moet downloaden en installeren op uw pc. Niet dat u daar allemaal zoveel aan heeft, want muziek is merendeels nog steeds 16/44.1 tot hoogstens 24/96, maar daar trekken de marketingmachines zich niets van aan.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE