NIEUWS

BMB Electronics distributeur van Insteon

Redactie HiFi.nl | 24 november 2012

BMB Electronics meldt dat zij een samenwerking is aangegaan met Insteon voor de distributie van hun producten in Europa.

Insteon is een volledig draadloos systeem met producten die zowel via radio (RF) als ook via het lichtnet (PLC) communiceren. Alle Insteon apparaten zijn zogeheten ‘peers’. Hiermee wordt bedoeld dat elke module kan zenden, ontvangen of nog een keer kan herhalen zonder hiervoor een Master Controller te hebben of gebruik te maken van een complexe software-installatie. Hoe meer modules je aan een netwerk toevoegt des te robuuster het systeem wordt. Dit komt door het eenvoudige communicatieprotocol van hertransmissie en het constant opnieuw verzenden van het gewenste adres. Op het lichtnet (PLC) zijn de Insteon producten tevens compatible met X10 producten.

“Smartphone Apps zijn inmiddels niet meer weg te denken en er is een sterke behoefte aan Home Automation oplossingen die via deze nieuwe media te bedienen zijn,” vertelt BMB Electronics. “Met Insteon springen we in op deze nieuwe trend. Zo heeft Insteon een ethernet Hub (adviesprijs 119,99 euro) en een gratis App beschikbaar waarmee je met je Smartphone (Android of iOS) verlichting en apparaten kunt bedienen.”

De eerste Insteon producten zullen in december op de Europese markt verschijnen. Uiteraard zijn de Insteon producten ook te zien op de ISE 2012 beurs. 


EDITORS' CHOICE