Nieuwe 3D BDS-serie van Harman Kardon

Harman Kardon introduceert een nieuwe reeks BDS Home Theater Systems die zijn uitgerust met onder meer TrueStream, Bluetooth en Apple AirPlay. Hierdoor kunnen de apparaten zowel audio al video draadloos streamen vanaf het internet of mobiele apparaten met Bluetooth en AirPlay. Via TrueStream kunnen acht Bluetooth apparaten tegelijkertijd verbonden worden.

De nieuwe BDS-serie bestaat uit twee 2.1- en drie 5.1-systemen en biedt hierdoor mogelijkheden voor elke geluidsconfiguratie. Daarnaast beschikt elk model over TrueStream, 65W RMS-geluid, een 3D Blu-ray-speler, HDMI-aansluitingen en decoders voor Dolby Digital / DTS. Voor extra gebruiksgemak kunnen de systemen ook worden aangestuurd door een mobiele app, die te downloaden is voor zowel iOS- als Android-apparaten.

“Mensen stellen steeds meer eisen aan het geluid van hun TV. Ze willen een dynamisch geluid, maar ook een elegant surround-systeem dat is toegesneden op de moderne woonkamer. Lijvige entertainment centers zijn dan ook iets uit het verleden”, zegt executive vice-president Sachin Lawande van Harman over de nieuwe lijn.

De serie begint met de 2.1-kanaals BDS 375, met een adviesprijs van 1099 euro. De BDS 775 is de 5.1-uitvoering van dit model en kost 1249 euro. Deze twee modellen beschikken overigens niet over AirPlay. De BDS 477 (1299 euro), topmodel BDS 877 (1749 euro) en de in het wit uitgevoerde BDS 7773 (1549) hebben die ondersteuning wel en kunnen daardoor bijvoorbeeld ook worden gekoppeld aan Apple TV.

Kijk voor meer informatie over de BDS-serie op de website van Harman Kardon.


EDITORS' CHOICE