ARTIKEL

De Huiskamer In Uw Theater

De wat cryptische titel van dit artikel gaat over een bijzondere gebeurtenis afgelopen week in Zwolle, waar een high-end audioset dienst deed als zaalversterking tijdens de theatertournee van Jan Douwe Kroeske`s 2 Meter het Theater In.

Hoe dat zo gekomen is? Ik meen dat het initiatief lag bij een geluidstechnicus in de “inner circle” van Jan Douwe Kroeske, die vanuit de studio gewend was om met Dynaudio te werken. Want dit gerenommeerde Deense merk maakt niet alleen weergevers voor in de huiskamer. Sterker nog, Dynaudio is één van de meest gebruikte merken in professionele muziekomgevingen. Vanwege de onverwoestbaarheid, de neutrale en nooit vermoeiende sound en het brede frequentiebereik van de relatief kleine monitors. En juist die professionele ervaring stelt Dynaudio in staat om voor de consumentenmarkt luidsprekers te ontwikkelen die enorme vermogens kunnen verwerken zonder een krimp te geven. Het voordeel daarvan werd mij direct duidelijk toen ik de set die in dit theater stond eens nader bekeek.

De bewuste set bestond namelijk uit de legendarische en enorme Dynaudio Evidence Master luidsprekers, aangestuurd door de McIntosh MC1.2KW monoblokken (inderdaad: die leveren 1,2 kilowatt, oftewel 1200 watt per stuk) met de bijpassende Evidence Center-luidspreker uit dezelfde serie, die zijn power aangeleverd kreeg via een McIntosh MC252. Ter ondersteuning van de lage tonen werden vier actieve SUB500 subwoofers van Dynaudio ingezet.


EDITORS' CHOICE