NIEUWSSamsung

Samsung brengt 85 inch TV naar CES

Specificaties ontbreken nog, maar duidelijk is wel dat Samsung tijdens de komende editie van CES in Las Vegas voor het eerst een 85 inch ultra-hd-tv zal tonen.

Daarmee wordt het direct de grootst beschikbare LED tv op de consumentenmarkt. Met 85 inch (216 cm) is het nieuwe toestel van Samsung precies een inch groter dan de 84” televisies van LG en Sony die tijdens IFA 2012 getoond werden en die in december op de markt komen. Ook Toshiba heeft aangekondigd volgend jaar met een ultra-hd-tv van 84 inch te komen.

Volgens een bericht op de website van het Zuid-Koreaanse merk beschikt de UHD TV niet alleen over een innovatieve dimmingtechnologie waardoor zwart nog zwarter en wit nog witter is, Samsung heeft ook werk gemaakt van de audioweergave. Volgens een beschrijving op de site van de wereldleider beschikt de 85-inch UHD TV over een “krachtig en dynamisch geluidsbereik”.

Tijdens IFA 2012 presenteerde Samsung nog een 75 inch LED tv.

De ultra-hd-tv met een resolutie van 3840 bij 2160 pixels (4K) voert een lijst van 27 artikelen aan die in de aanloop naar de CES een Innovation Award kregen toegekend van de CEA, de organisatie achter de grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld.

Wanneer het nieuwe toestel van Samsung beschikbaar komt, is onduidelijk. Ook is nog niets bekend over de adviesprijs. Dat zal blijken op 7 januari tijdens de persconferentie van Samsung tijdens CES 2013.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »