NIEUWSAmina

Amina introduceert AIW750 Evolution

Redactie HiFi.nl | 10 november 2012 | Amina

Nadat eerder dit jaar de drie nieuwe modellen uit de Amina Evolution Serie zijn geïntroduceerd, is nu ook de laatste speaker, en tevens hét paradepaardje van Amina, de AIW750, uit voorraad leverbaar.


BMB Electronics, distributeur voor de Benelux is zeer enthousiast over de speaker. Jorrit Blanksma, Sales Manager: “De speaker levert een indrukwekkend 200W piekvermogen (100W RMS) met een SPL van 87dB 2.83V/1m. Met de AIW750 bouwt Amina voort op de succesvolle introductie van de nieuwe Evolution Serie. Deze speaker is het meeste krachtige en geavanceerde inbouwpaneel dat momenteel op de markt verkrijgbaar is.”

Dankzij Amina’s OptiDrive en OptiDamping technologie, levert de AIW750, volgens Amina, beter geluid op belangrijke punten. “Amina’s technologie vergroot de geluidsenergie boven 1 kHz, welke gegenereerd wordt door het speakerpaneel,” vertelt Amina. “Dit levert een veel nauwkeuriger frequentiebereik op, wat op de luisteraar overkomt als een meer realistisch geluid. De speaker is zorgvuldig ontworpen om betere geluidsverspreiding te geven - dit geeft installateurs nog meer flexibiliteit bij het plaatsen van de speakers in een ruimte.” 

De OptiDamping technologie verhoogt het dynamische bereik en zorgt voor een uitbreiding van de lage frequenties. Volgens Amina is het resultaat een verbeterde basweergave, vooral bij hogere geluidsniveaus.

De twee bovenstaande technieken worden in heel de Evolution Serie gebruikt. Daarnaast maakt de AIW750 ook nog gebruik van de nieuwe OptiModal technologie. Dit biedt een verbeterd laag en een groter dynamisch bereik, terwijl op hetzelfde moment een egaler midden en hoog afgestraald wordt. Dit wordt bereikt door de actieve gebieden van elk paneel te beperken; elk paneel wordt geoptimaliseerd voor een andere taak en geeft de luisteraar een meer dynamische muzikale beleving.

Richard Newlove, Managing Director van Amina Technologies: “Het gebruik van deze nieuwe technologieën, welke de afgelopen drie jaar zijn ontwikkeld door het R&D team van Amina, is een grote stap voorwaarts in onze zoektocht om ’s werelds best klinkende, makkelijk te installeren, en werkelijk onzichtbare luidspreker te produceren. "

De nieuwe speaker past in de bestaande backboxen en heeft dezelfde afmetingen als de AIWX Serie. Wel is er een meer gedetailleerde installatiegids beschikbaar, omdat er bij de installatie met twee panelen, iets meer aandacht voor bepaalde zaken gevraagd wordt. 


EDITORS' CHOICE