NIEUWSSamsung

Recordwinst voor Samsung

In het derde kwartaal van dit jaar heeft Samsung een recordwinst van 5,97 miljard dollar geboekt. De verdubbeling van de winst ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, dankt het Zuid-Koreaanse bedrijf vooral aan de verkoop van smartphones als de Galaxy S III en Galaxy Note II.

 Samsung verkoopt namelijk twee keer meer smartphones dan Apple, zo blijkt uit vrijgegeven cijfers. Zo werden de afgelopen drie maanden twintig miljoen exemplaren van de Galaxy S II verkocht, terwijl van de Galaxy Note II bijna tien miljoen stuks over de toonbank gingen.

Van de Samsung Galaxy Note II gingen bijna tien miljoen stuks over de toonbank

In een toelichting op de kwartaalcijfers lieten de vice-presidenten Kim Hyun-joon en Robert Yi weten dat Samsung in het derde kwartaal van dit jaar de omzet met ruim 26 procent zag groeien tot eveneens een nieuw record van 52,2 biljoen won. Verder gaf het duo aan dat Samsung zich volgend jaar agressiever op de tabletmarkt zal storten. In die divisie heeft het geen leidende positie, maar als het aan de Zuid-Koreanen ligt duurt dat niet lang meer.


EDITORS' CHOICE